Aysham
instagram-header-icon whatsapp-header-icon

برگزاری نمایشگاه حجم‌های کریستالی، از دوم مردادماه، مرمت، احیا، شستشو و نصب پرده اصلی موزه ظروف سلطنتیِ کاخ اشرف در جای خود و برگزاری نمایشگاه گروهی نقاشی در کاخ سعدآباد، از آخرین رویدادهایی است که در این مجموعه‌ فرهنگی تاریخی روی می‌دهد.

نمایشگاه حجم‌های کریستالی، مجموعه‌ای نفیس متشکل از اشکال انسانی، حیوانی و گیاهی برای اولین‌بار در کاخ موزه ملت از دوم مرداد به مدت یک ماه در کاخ موزه ملت واقع در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار می‌شود.

«شیوا ضیغم»، مسئول موزه ملت در این‌باره گفت: این نمایشگاه پس از چهار ماه تلاش گروهی در راستای جداسازی، پاکسازی، دسته‌بندی، مستندسازی، عکاسی و پژوهش در رابطه با برخی از اشیاء قیمتی و شاخص موجود در مخازن این موزه، برای اولین‌بار برای بازدید عموم برپا شد.

ضیغم افزود: این کلکسیون متشکل از ۳۰ اثر شاخص کریستالی است که توسط خانواده‌ی پهلوی از بزرگترین و مهم‌ترین کارخانه‌های دنیا خریداری شده و حتی برخی از این آثار به سفارش این خانواده ساخته شده‌اند که نام آنها بر آن حک شده است.

مسئول موزه ملت ادامه داد: این حجم‌های کریستالی بسیار قیمتی‌اند که در قالب آثار هنری - صنعتی و دربرگیرنده هفت مارک معروف و شاخص دنیا در صنعت کریستال و شیشه گری هستند که شامل: ۱- DAUM (دووم) فرانسه، ۲- KOSTA (کوستا) سوئد، ۳- STEUBEN (استیوبن) آمریکا، ۴- BOHEMIA (بوهمیا) چک، ۵- LALIQUE (لالیک) فرانسه، ۶- HG (اچ جی) چک و ۷- ART VANNES (آرت وانس) فرانسه می‌شوند.

ضیغم افزود: هدف از برپایی این گونه نمایشگاه‌های موقت، نشان دادن مجموعه‌های باارزش موجود در مخازن این کاخ‌موزه است که تاکنون در معرض دید بازدیدکنندگان قرار داده نشده است.

او با یادآوری اینکه کاخ موزه ملت واقع در مجموعه سعدآباد است، گفت: این مجموعه از دوم مرداد به مدت یک ماه، همه روزه (بجز تعطیلات سوگواری) از ساعت ۹ تا ۱۸:۳۰ در سرسرای طبقه اول این کاخ‌موزه پذیرای علاقه‌مندان و گردشگران است.

نصب مجدد پرده‌ی اصلی کاخ اشرف پس از سال‌ها

شیرین شعبانی مسئول و امین اموال این موزه با بیان اینکه «پس از سال‌ها، پرده اصلی موزه ظروف سلطنتی (کاخ اشرف) مرمت، احیا و شستشو و در مکان اصلی خود نصب شده است»، گفت: این پرده که دارای اصالت تاریخی است، در طول سال‌ها از مکان اصلی خود جدا شده و در طی دوره‌ای از ساختمان مربوطه خارج شده بود؛ به دنبال پیگیری فرضیه‌ی موجود بودن پرده‌های اصلی، پرده مذکور در مکان دیگری از مجموعه سعدآباد شناسایی و مشاهده شد و طرح احیای آن از حدود یک سال گذشته پیگیری شد و این امر به سرعت و با موفقیت به انجام رسید.

شعبانی افزود: این پرده در ابعاد ۹ * ۵.۸ متر، از جنس پارچه مخمل قهوه‌ای رنگ با آستر ساتن طلایی است که کاملا دست‌دوز بوده و کلیه‌ لایه‌ها و تزیینات روی آن با نخ‌های بسیار ظریف ابریشمی و مخصوص که از استحکام بی‌نظیری برخوردار است، انجام شده؛ همچنین تمامی لبه‌های موجود در پرده با یراق و شرابه‌های بلند به رنگ کرم و قهوه‌ای با ترکیبی از کتان و ابریشم مزین شده است.

مسئول موزه ظروف سلطنتی ادامه داد: پرده مذکور توسط یک شرکت مشهور فرانسوی به نام کریستین دیور (تولید کننده کالاهای لوکس و اشرافی)، طراحی و دوخته شده است و محل نصب آن سرسرای اصلی و ورودی کاخ است.

او خاطرنشان کرد: عملیات حفظ و احیای این پرده در یک شرکت خشکشویی معتمد سازمان میراث فرهنگی که سالیان سال تجربه و همکاری در امور مربوط به اشیاء موزه‌ای دارد به نحو احسن انجام شد. این عملیات شامل مراحل متعدد دوده‌گیری، ضد عفونی پارچه که موجب تداوم هر چه بیشتر پارچه می‌شود، سفیدشویی و خشکشویی و در نهایت اتوکشی بوده و همزمان دوخت مجدد درزها، شکاف‌ها و یراق‌ها و نیز عیب‌یابی در طول انجام عملیات مختلف از خشکشویی تا نصب به‌صورت حرفه‌ای انجام شده است.

بنابر این گزارش موزه‌ی ظروف سلطنتی در شرق مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد قرار دارد. این بنا به دستور پهلوی اول برای اشرف (خواهر دوقلوی محمدرضا پهلوی) بین سال‌های ۱۸ – ۱۳۱۵ ساخته شد. در حال حاضر در این موزه بیش از ۵۰۰ قطعه ظروف و اشیای تزتینی در ۵ سالن در دو طبقه در حالی به نمایش درآمده است که اغلب این ظروف ساخت کارخانجات معتبر دنیا مانند لیموژ، سور، باواریا، رزنتالو ... است.

برگزاری نمایشگاه گروهی نقاشی در نگارخانه‌ی سعدآباد

حمید وکیل‌باشی، مسئول نگارخانه سعدآباد درباره برگزاری نمایشگاه گروهی نقاشی به همت استاد خدابخش از تاریخ ۷ تا ۱۴ مرداد ماه در نگارخانه مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، گفت: این نمایشگاه کاری از گروه هنری کلبه شیشه‌ای و حاصل تلاش ۱۲ هنرمند این مجموعه است که بیش از ۴۰ اثر هنری خود را به نمایش می‌گذارند.

وکیل‌باشی ادامه داد: هنرمندان در دو سبک مدرن و رئال با تکنیک‌های رنگ روغن، گواش و آبرنگ در خلق تابلوهایی متفاوت و نو سعی کردند.

او اضافه کرد: این نمایشگاه با هدف معرفی آثار و توانایی‌های هنرجویان به عموم مردم و کشف استعدادهای برتر و رقابت مثبت، توسط گروه هنری مذکور در نگارخانه سعدآباد برپا شده است.

علاقمندان برای بازدید از این نمایشگاه می‌توانند از تاریخ ۷ تا ۱۴ مردادماه از ساعت۱۰ الی ۱۷ به نگارخانه مجموعه سعدآباد واقع در: تجریش، میدان دربند، نگارخانه مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد مراجعه نمایند.