Aysham
instagram-header-icon whatsapp-header-icon

موزه علوم اسلامی و تاریخ فناوری در داخل پارک Gulhane

موزه علوم اسلامی و تاریخ فناوری موزه‌ای تأثیرگذار و خارق‌العاده است که کپی نمونه‌هایی از برخی از اختراعات تمدن اسلامی را در دوره بین قرن‌های 9 تا 16 نشان می‌دهد. این موزه یک موزه منحصر به فرد در جهان است، به طوری که بازدیدکنندگان ممکن است تکامل شاخه‌های مختلف علمی در تمدن اسلامی را ببینند.

این موزه در سال 2008 افتتاح شد و در ساختمان اصطبل‌های شاهنشاهی سابق در پارک Gulhane، در کنار کاخ موزه Topkapi واقع شده است. این نمایشگاه در مساحت 3500 متر مربع برگزار می‌شود و در مجموع 570 نمونه ابزار و دستگاه و همچنین مدل‌های متفاوتی را به نمایش می‌گذارد. با این ویژگی‌ها، این اولین موزه در ترکیه و دومین موزه در جهان پس از موزه‌ی فرانکفورت است.

اکثر این نمونه نسخه‌ها توسط Institute مؤسسه تاریخ علوم اسلامی عربی در دانشگاه یوهان ولفگانگ گوته در فرانکفورت و براساس توصیفات و تصاویر موجود در منابع مکتوب و برخی از اصل آثار برجای مانده تهیه شده است.

فضای خارجی

وقتی وارد موزه می‌شوید، یک کره زمین بزرگ در باغ خودنمایی می‌کند و هیجان‌زده خواهید شد. این بازسازی یک دستاورد مهم در طول سنت علمی اسلامی است. آنچه جالب است این است که نقشه روی کره زمین به طرز شگفت انگیزی دقیق است، زیرا این نقشه به دستور خلیفه آل مأمون در قرن 9 ساخته شده است.

دومین نمایشگر منحصر به فرد در باغ، باغ گیاه شناسی ابن سینا است که 26 نوع گیاه دارویی را در خود جای داده است که در جلد دوم کتاب al-Kanun fi-tıbb از ابن سینا ذکر شده است.

فضای داخلی

موزه دارای دو طبقه است. در طبقه اول، نقشه‌های مربوط به معادن، فیزیک، ریاضیات-هندسه، شهرسازی و معماری، اپتیک، شیمی و جغرافیا را مشاهده خواهید کرد.

در طبقه‌ی دوم یک تالار Cinevision وجود دارد که در آن می‌توانید تصاویر مختلفی از موزه را مشاهده کنید. نجوم، فناوری ساعت، دریانوردی، گروه فناوری مبارزه و پزشکی، و همچنین در تمام سالن‌های نمایشگاه موزه، مدل‌های متعلق به آثار دانشمندان اسلامی را مشاهده خواهید کرد. بعضی از نمونه‌هایی که از نسخه‌های برخی از اختراعات تمدن اسلامی دیدن کنید:

- نسخه‌ای از نقشه جهانی که ال-ادریسی بر اساس نقشه خلیفه آل من ترسیم کرده است

- ساعت مکانیکی Takiyeddin، از سال 1559

- ساعت فیل و هاكاماتی، از كتاب الكزری (از سال 1200)

- سیاره ابو سعید Es-Siczi

- کره آسمانی Abdurrahman es-Sufi ،

Usturlab Khidr al-Houcendi

- مقیاس دقیق کار شده توسط عبدالرحمن الحازینی از قرن 12 ،

- کتاب پزشکی Ibn-i Sinai’s Al-Qa’n fi’t Tıbb.