هواپیمایی امارات،Emirates Airlines شرکت هواپیمایی اماراتی است، که دفتر مرکزی آن در دبی،امارات قرار دارد. این شرکت متعلّق به امارات است و پروازهای منظم روزانهای را از دبی به مقاصدی در خاورمیانه، خاور دور، اروپا، آفریقا، شبه قاره هند، جنوب شرق آسیا و آمریکای شمالی انجام میدهد. فرودگاه بینالمللی دبی، قطب این شرکت هواپیمایی بهشمار میآید.
Emirates Airlines بزرگترین شرکت هواپیمایی در خاورمیانه است،که در هفته بیش از ۳٫۴۰۰ پرواز به ۱۳۳ شهر واقع در ۷۴ کشور جهان،انجام میدهد،همچنین در سال ۲۰۱۳ به عنوان بهترین شرکت هواپیمایی جهان انتخاب شد. Emirates Airlines نزدیک به ۲۰۰ هواپیمای نو و ۱۸ هزار خدمه پرواز دارد. هواپیمایی امارات در سال ۲۰۱۲ از نظر شمار انتقال مسافر بینالمللی، در رتبه چهارم از بزرگترین شرکتهای هواپیمایی قرار گرفت.
تاریخچه
Emirates Airlines در ماه می سال ۱۹۸۵ توسط حکومت امارات تأسیس شد و فعالیتهایش را از روز ۲۵ سپتامبر سال ۱۹۸۵ با پروازهایی به بمبئی و دهلی آغاز کرد. در اکتبر همان سال پرواز دبی-کراچی نیز راهاندازی شد. اولین هواپیماهای آن را یک فروند ایرباس ای۳۰۰ و یک فروند بوئینگ ۷۳۷-۳۰۰ که از هواپیمایی پاکستان اجاره کرده بود تشکیل میدادند. سپس دو فروند بوئینگ ۷۲۷-۲۰۰ ادونسد دست دوم به ناوگان آن پیوستند. این ۴ فروند تا ورود نخستین هواپیماهای نو به ناوگان امارات تنها هواپیماهای آن را تشکیل میدادند.
هواپیمای ایرباس ای۳۸۰، بزرگترین هواپیمای مسافربری جهان، در لباس امارات در نمایشگاه هوایی دبی
اولین پرواز اروپایی امارات در ژوئیهٔ ۱۹۸۷ به مقصد فرودگاه گتویک لندن انجام گرفت. پروازهای شرکت به مقصد خاور دور در ژوئن ۱۹۹۰ با پرواز به سنگاپور آغاز گشت. در سال ۱۹۹۸ امارات ۴۰٪ سهام شرکت هواپیمایی ایر لانکا را خریداری نمود و مدیریت این شرکت سریلانکایی را برعهده گرفت. در پی این قرارداد نام شرکت مذکور به هواپیمایی سریلانکا تغییر یافت. در حال حاضر امارات تنها شرکت هواپیمایی در جهان به شمار میرود که قادر است مسافرین خود را تنها با یک توقف از استرالیا به فرودگاه جان اف کندی نیویورک برساند. امارات اسکای کارگو نام شرکت هوایی باری امارات است.
Emirates Airlinesدر سال مالی ۲۰۰۴-۲۰۰۵ سودی معادل ۳۶۸ میلیون درهم رابه حکومت دوبی پرداخت کرد، این در حالی است که این رقم در سال پیش از آن ۳۲۹ میلیون درهم بود. در مجموع از سال ۱۹۹۹ امارات مبلغی معادل ۱/۱ میلیارد درهم را به عنوان سود سهام به حکومت دوبی پرداخت کردهاست (لازم به ذکر است تا پیش از این تاریخ سودی از این شرکت دریافت نمیشد). با وجود اینکه حکومت دوبی تنها سهام دار این شرکت به شمار میرود تا کنون هیچ یارانهای به آن پرداخت نکرده است؛ البته به جز تامین سرمایه اولیه هواپیمایی که مبلغی در حدود ۱۰ میلیون دلار بود و همچنین حدود ۸۰ میلیون دلار که در زمان آغاز به کار شرکت در آن سرمایهگذاری شد. درواقع میتوان گفت مقامات سیاسی دوبی تا آنجا که بتوانند هیچ دخالتی در اداره امارات انجام نمیدهند. در حال حاضر امارات توسط یک گروه خارجی به سرپرستی مدیری بریتانیایی به نام موریس فلاناگان ۷۷ ساله اداره میشود. تمام مدیران این شرکت دارای سوابق طولانی مدیریتی در شرکتهای بزرگ صنعتی جهان هستند. هواپیمایی امارات در تمام سالهای فعالیتش، به جز سال دوم آن همواره شرکتی سودآور بودهاست.
هواپیمایی امارات در سال مالی ۲۰۰۵، با کسب حدود ۶/۲ میلیارد درهم (معادل ۷۰۸ میلیون دلار) سود خالص رکورد جدیدی در تاریخ فعالیتهای خود برجای گذاشت. (کل درآمد شرکت در این سال ۱/۱۹ میلیارد درهم بود.) این در حالی است که در سال مذکور اکثر شرکتهای هواپیمایی جهان با بحرانهای شدید مالی دست به گریبان بودند. (به سبب افزایش بهای سوخت هواپیما در پی روند رو به رشد قیمت جهانی نفت و تبعات حادثه سونامی در جنوب و جنوب شرق آسیا که بر صنعت گردشگری جهان تأثیر منفی فراوانی گذاشت.) در این سال هواپیمایی امارات میزبان بیش از ۵۲/۱۲ میلیون مسافر بود که این آمار نسبت به سال ۲۰۰۴، ۱/۲ میلیون نفر افزایش نشان میدهد. این شرکت ۱۶۱۱۹ نفر را در استخدام خود دارد.
اسپانسرینگ
Emirates Airlines حامی اصلی مسابقات جام جهانی سوارکای اسبهای اصیل دوبی است.
Emirates Airlinesحامی مالی اصلی مسابقات سوارکاری ملبورن استرالیاست.
Emirates Airlinesجزء حامیان مالی جام جهانی فوتبال زنان در سال ۲۰۰۳ بود.
باز آلدرین فضانورد مشهور آمریکایی و مادلین آلبرلیت وزیر امور خارجه اسبق آمریکا مسافران اختصاصی نخستین پرواز هواپیمایی امارات از دبی به نیویورک بودند.
امارات هواپیمایی رسمی بازیهای جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶ آلمان بود.
Emirates Airlines در کنار شرکتهای کاتای پسیفیک، سنگاپور ایرلاینز و ویرجین آتلانتیک جزء معدود هواپیماییهای دنیا است که تمام صندلیهایش به تلویزیون اختصاصی مجهزاند.
Emirates Airlines حامی مالی باشگاه فوتبال کالینگوود است.
Emirates Airlines حامی مالی باشگاه فوتبال آرسنال در لیگ برتر انگلستان است و نامش از سال ۲۰۱۴ بر ورزشگاه جدید این باشگاه است.
پیش از این هواپیمایی امارات حامی مالی باشگاه فوتبال چلسی بود.
Emirates Airlines پیش از آغاز مسابقات فرمول۱ سال ۲۰۰۶ از امضای قراردادی با تیم مک لارن مرسدس برای حمایت مالی از آن خبر داد.
Emirates Airlines حامی مالی تیم هامبورگر اس وی در مسابقات بوندس لیگا آلمان است.
Emirates Airlines حامی مالی کمیته داوران فوتبال انگلستان است.
Emirates Airlinesحامی مالی تیم کریکت امپایر انگلستان است.
امارات اولین شرکتی است که در آن واحد حمایت مالی هر دو تیم را در یک بازی در مسابقات جام باشگاههای اروپا ۲۰۰۶ به عهده دارد. (در مسابقه دو تیم آرسنال و هامبورگر اس وی) از آنجاکه طبق مقررات یوفا چنین چیزی ممکن نیست، در مسابقه رو در روی این دو تیم بر پیراهن تیم میزبان عبارت دبی و بر پیراهن تیم مهمان تبلیغ اصلی امارات قرار خواهد گرفت.
هواپیمایی امارات حامی اصلی تیم فوتبال پاری سن ژرمن است.
امارات حامی اصلی باشگاه فوتبال آ. س میلان است.
از اغاز فصل ۲۰۱۳ اسپانیا طی قرارداد ۱۷۰ میلیون یورویی به مدت ۵ فصل حامی باشگاه رئال مادرید است.
جایگاه در صنعت هواپیماسازی
Emirates Airlines از کاهش شدید قیمت هواپیماهای ایرباس و بوئینگ در نخستین سالهای پس از حادثهٔ ۱۱ سپتامبر بیشترین بهرهبرداری ممکن را نمود و در همان زمان قرارداد خرید بیش از ۱۵۰ فروند هواپیمای پهنپیکر را با این دو شرکت به امضا رساند. این موضوع سبب شده که همگان امارات را یکی از غولهای آیندهٔ صنعت هوایی جهان به شمار آورند. این شرکت ظرف کمتر از دو دهه از یک شرکت بسیار کوچک محلی در دههٔ ۱۹۸۰، به یک شرکت هوایی منطقهای در دههٔ ۱۹۹۰ و در سالهای آغازین سدهٔ ۲۱ به رقیبی جدی برای بیشتر شرکتهای هوایی جهان تبدیل شد. امروزه عدهٔ زیادی عقیده دارند که امارات در مسیر تبدیلشدن به بزرگترین بهرهبردار هواپیماهای پهنپیکر در جهان قرار دارد. با تحویل هواپیماهای سفارشدادهشدهٔ این شرکت و خریدهای جدیدی که در دست اقدام دارد، این موضوع بههیچوجه دور از دسترس به نظر نمیرسد.
مسیرهای جدید
در آغاز پاییز ۱۳۸۵، سومین پرواز روزانه شرکت از دوبی به مقصد فرودگاه جان اف کندی نیویورک از ماه مهر راهاندازی شد. این پرواز با استفاده از یک هواپیمای بوئینگ ۷۷۷-۳۰۰ ای آر و با یک توقف در شهر هامبورگ انجام خواهد شد .(هواپیمایی امارات از سال گذشته دو پرواز روزانه بدون توقف را از دوبی به نیویورک آغاز کرده بود .)
همچنین از مهر ۱۳۸۵ هشت پرواز هفتگی از دوبی به بنگلور، مرکز فناوری اطلاعات هند آغاز شد.
راهاندازی ۵ پرواز هفتگی در مسیر دبی-تونس نیز در دستور کار هواپیمایی امارات قرار دارد .