Aysham
instagram-header-icon whatsapp-header-icon

برج های دوقلو مالزی مشهور به برج کوالالامپور در سال 1998 توسط سزار پلی طراحی و ساخته شد. برجهای دوقلو مالزی سازه ای است که رگه هایی از معماری اسلامی، مدرنیسم و   تاریخچه مالزی را در خود جای داده است. نه تنها ارتفاع برج دوقلو مالزی در سراسر جهان شناخته شده است بلکه این سازه عظیم با ارتفاع 452 متری به عنوان نماینده معماری فرهنگ اسلامی در مالزی معرفی می شود. ادغام نقوش و نمادهای اسلیمی پلی در سراسر طراحی، به ساختمان ارزشی نمادین بخشیده است.

پلي طرح پلان بنا را بر اساس نقش مايه ربع الحزب كه در فرهنگ اسلامي مورد استفاده فراوان قرار مي گيرد، متشكل از دو مربع روي هم و دايره اي در وسط طراحي كرد. به لطف این طرح پلان، هر دو برج دارای 8 ضلع هستند. در ادامه مطلب شگفتی های جالب و خارق‌العاده این سازه زیبا و چشم‌گیر را بیشتر بررسی خواهیم کرد.

مشخصات برج دوقلو مالزی

برج دوقلو مالزی از نظر ساختاری بر روی بزرگترین پایه‌های جهان بالا می روند. شالوده این ‌ها ساختمان در عمق تقریبی و بی سابقه 120 متری زیر زمین قرار دارند. به طور کلی برای چنین سازه های بلندی عناصر فولادی ترجیح داده می شوند، اما در برج های دوقلوی پتروناس، شرکت پیمانکار نمی خواست با فولاد کار کند؛ به همین دلیل از المان های حامل بتن مسلح بسیار بادوام در سازه استفاده شد. علاوه بر این، به لطف شکل منحنی سازه، بار فشار باد بر روی برج ها کمی کاهش می یابد.

در مجموع 76 آسانسور در هر یک از برج ها وجود دارد. این برج ها 32000 پنجره دارند و به لطف شیشه های چند لایه به کار رفته در این پنجره ها، اشعه های مضر UV نمی توانند وارد ساختمان شوند. ارتفاع آنتن برج‌ها که شبیه مناره‌های مسجد است 73.5 متر است. اگرچه به نظر می‌رسد این آنتن‌ها برای زیبایی ظاهری ساخته شده‌اند، اما به عنوان چراغ‌های هشدار دهنده برای هواپیماها عمل می‌کنند و همچنین مناره‌هایی را که از عناصر ضروری معماری اسلامی هستند، منعکس می‌کنند. ساخت هر کدام 19 هفته طول کشید و هر دو در خارج از کشور، یکی در ژاپن و دیگری در کره ساخته شدند.

یکی از بارزترین ویژگی های برجهای دوقلو مالزی، پل فولادی به طول 58 متری است بین طبقات 41 و 42 قرار دارد که این دو برج را به هم متصل می کند. این پل برای استفاده به عنوان خروجی آتش در مواقع اضطراری طراحی شده است. پل شیشه‌ای به طور کامل به هر دو برج متصل نیست و در مواقع وزش باد شدید و زلزله می تواند جدا از هر دو برج حرکت کند. برای کاربرانی که قصد بازدید از برج ها را دارند، پل بالاترین نقطه است.

حتما مشاهده کنید: قیمت تور مالزی نوروز 1403

اطلاعاتی جالب در مورد برجهای دوقلو مالزی

این برج ها با ارتفاع 452 متر، اولین ساختمان در کشوری غیر از آمریکا بودند که بعد از برج ویلیس در شیکاگو با ارتفاع 442 متر، به بلندترین ساختمان جهان تبدیل شدند. آنها هنوز هم بلندترین برج های دوقلوی جهان هستند. هنگامی که برج دوم به طبقه 72 رسید، مهندسان متوجه شدند که برج حدود 25 میلی متر، یا تقریباً یک اینچ کج شده است. به منظور اصلاح شیب، 16 طبقه بعدی با شیب 20 میلی متری به عقب ساخته شد. بازرسان حالت عمودی، ساختمان را دو بار در روز بررسی می کردند تا زمانی که ساختمان تکمیل شود. برج دوقلو مالزی که در یک مسیر مسابقه قدیمی ساخته شده است، شامل مراکز خرید و سرگرمی، موزه نفت، سالن کنسرت و میزبان ارکستر فیلارمونیک مالزی است.

برج ها ظاهری شگفت انگیز، هماهنگ و چشمگیر دارند، نماهای آنها با 16000 پنجره پانوراما تزئین شده است. این آسمان خراش ها به طور مداوم توسط 10000 کارمند خدمات رسانی می شوند. فرآیند پاکسازی برج کوالالامپور فقط حدود یک ماه طول می کشد. بخش قابل توجهی از این مجموعه را فضای اداری اشغال کرده است. علاوه بر گالری هنری، یک سالن کنسرت بزرگ نیز در این برج ها وجود دارد که به محل دائمی مناسبت های مهم و خاص تبدیل شده است. هر یک از برج ها دارای 76 آسانسور است که 29 تای آن آسانسورهای دوطبقه هستند که همزمان 26 نفر را حمل می کنند.

اشکال هندسی مکرر و تلاقی مربع ها در پلان برج برای تشکیل یک ستاره 8 گوشه‌ای به عنوان متمایزترین عناصر طراحی که با معماری اسلامی همپوشانی دارند، استفاده شده است.  یکی از تفریحات مورد علاقه گردشگران قدم زدن در امتداد پل شیشه ای و بازدید از سکوها است.

حتما مشاهده کنید: جدیدترین قیمت تور مالزی

کلام پایانی

اگرچه برج دوقلو مالزی یا برج های دوقلوی پتروناس عنوان خود را به نام بلندترین ساختمان جهان از دست داده اند، اما این برج ها همچنان مهم ترین نمادهای کوالالامپور هستند. بااینکه این ساختمان در سال 1998 طراحی شده است، اما همچنان در میان چشمگیرترین آسمان خراش های مدرن قرار دارد. شایان ذکر است برای بازدید از مناظر معماری از قبل باید بلیط تهیه کرد، ضمن اینکه بازدید روزانه از آسمان خراش ها بیش از 300 نفر است. در عین حال، تعداد افرادی که می توانند در داخل دیوارهای یک آسمان خراش بمانند محدود است.