مهریه در کشورهای اروپایی رایج است؟ {قوانین و خط قرمز ها}
قوانین ازدواج و طلاق بر اساس حقوق و قانون در هر کشور متفاوت است. اما ممکن است تا به حال این سوال برای شما پیش آمده باشد که آیا مهریه در کشورهای اروپایی وجود دارد؟ آیا قوانینی نیز برای آن در نظر گرفته شده است؟ با ما در این مقاله همراه باشید تا در باره این موضوع بیشتر بدانیم و اطلاعات لازم را کسب کنیم.
آیا مهریه در کشورهای اروپایی وجود دارد؟
یکی از مهم ترین قوانین ازدواج و طلاق در ایران و بعضی از کشورهای اسلامی مهریه است. مال معینی که برای زن در زمان عقد در نظر گرفته می شود و زوج باید آن را یا به هنگام طلاق یا هر زمان که زوجه بخواهد، پرداخت کند.
اما آیا قانون مهریه در کشورهای اروپایی یا دیگر کشورهای دنیا نیز مانند ایران است؟ درواقع باید گفت مهریه و سنت آن مربوط به اسلام و کشورهایی است که بر اساس قوانین اسلامی اداره می شوند. یعنی بر اساس قوانین نکاح اسلامی، در کشورهای مختلف هدیه یا مبلغی برای زن در نظر گرفته می شود که گاهی یک مبلغ ثابت و گاهی بر اساس خواسته زوجه تعیین خواهد شد.
در کشورهای اروپایی ازدواج و عقد متفاوت بوده و معمولا شبیه به یک قرارداد است که طرفین آن را امضا می کنند. پس ممکن است چیزی به عنوان مهریه در این قرارداد وجود نداشته باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا درباره قوانین مهریه در اروپا صحبت کنیم.
قوانین مهریه در کشور اروپایی به چه صورت است؟
در بالا بیان شد که قوانین ازدواج در کشورهای مختلف متفاوت است. در این صورت حقوق مربوط به مهریه در کشورهای اروپایی نیز باید تفاوت داشته باشد. درواقع چیزی به نام یا عنوان مهریه در اروپا وجود ندارد. با این حال زوجین می توانند در زمان طلاق اموالی را به صورت توافقی به یکدیگر ببخشند. در بعضی از کشورهای اروپایی این اموال در زمان طلاق به صورت مساوی از طریق رای دادگاه تقسیم شده و گاهی حتی حقوق بازنشستگی نیز در نظر گرفته می شود.
در کشورهای اسلامی خط قرمز پرداخت مهریه این است که مرد از انجام وظیفه درباره آن کوتاهی کند یا اینکه توان پرداخت آن را هنگام صادر شدن رای دادگاه نداشته باشد. اما در کشورهای اروپایی اگر شرایط توافق اموال در ازدواج از طرف زوجین انجام نشود و هر یک از آن ها از بخشش مال توافق شده سرباز زند، خط قرمز را رد کرده و مشمول مجازات خواهد شد.
سخن پایانی
مهریه در کشورهای اروپایی درواقع به شکل قانونی که در ایران وجود دارد نیست. درواقع زوجین به صورت توافقی یا با رای دادگاه در هنگام طلاق اموال زندگی مشترک را تقسیم می کنند گردشگران به واسطه سفر های بی شمار با تور اروپا از فرهنگ طلاق و قوانین آن با خبر هستند. با این حال زوجین ایرانی اگر قصد جدایی در کشورهای اروپایی را داشته باشند، معمولا بر اساس قانون ازدواج و طلاق در ایران این جدایی انجام می شود.
حتما مشاهده کنید: