Aysham

زندگی ایرانیان مقیم سریلانکا چگونه است؟ مهاجرت (آری یا خیر؟)

سریلانکا کشوری جزیره‌ای در اقیانوس هند و جنوب کشور هندوستان است. معروف‌ترین شهر آن کلمبو بوده و پایتخت تجاری این کشور به‌حساب می‌آید. این کشور آب و هوایی استوایی داشته و در بیشتر فصول سال گرم و مرطوب است.

دمای هوا در این کشور متعادل بوده و اغلب خنک است. فصل‌ها در این کشور به دو فصل خشک و مرطوب تقسیم می‌شوند.

طی سال‌های اخیر ایرانیان زیادی برای گردشگری و تفریح به این کشور مهاجرت کرده‌اند. طبق آمارها در حال حاضر تعداد کمی از مردم ایران مقیم کشور سریلانکا بوده و یا در این کشور تحصیل می‌کنند؛ اما سؤال اینجاست که وضعیت زندگی ایرانیان در سریلانکا چگونه است؟ آیا این کشور مقصد خوبی برای مهاجرت است یا خیر؟ در ادامه این مطلب به بررسی این موضوع می‌پردازیم.

وضعیت کاری و شغلی ایرانیان مقیم سریلانکا

اقتصاد کشور سریلانکا بسیار ضعیف بوده و بیش از ۲۳ درصد مردم این کشور زیرخط فقر زندگی می‌کنند. آمار بیکاری نیز در این کشور بالا است. نرخ بیکاری در سریلانکا ۱۶ درصد است و نشان می‌دهد پیدا کردن کار در این کشور دشوار است.

برای کار در سریلانکا و مهاجرت از طریق کار باید از کارفرمای سریلانکایی دعوت‌نامه داشته باشید. میانگین حقوق در این کشور ۱۰۰۰۰ روپیه در ماه بوده و حقوق کمی نسبت به دیگر کشورهای شرق آسیا محسوب می‌شود. با توجه به اینکه نیروهای خارجی برای کسب درآمد بیشتر اقدام به مهاجرت می‌کنند به نظر می‌رسد این کشور مقصد خوبی برای مهاجرت کاری نیست.

حتما مشاهده کنید: هزینه سفر به سریلانکا با تور

سرمایه‌گذاری در کشور سریلانکا

یکی از راه‌های مهاجرت به سریلانکا و دیگر کشورها سرمایه‌گذاری است. ایرانیان مقیم سریلانکا برای سرمایه‌گذاری در این کشور باید در حدود ۲۵۰۰۰۰ دلار سرمایه اولیه داشته و در زمینه‌هایی که دولت اعلام می‌کند سرمایه‌گذاری کنند.

رشد اقتصادی در این کشور بسیار پایین بوده و تنها سرمایه‌گذاری در بخش‌های گردشگری و مکان‌های تفریحی و خدماتی ممکن است با سودهی مناسبی همراه باشد.

فرهنگ، مردم و هزینه زندگی در سریلانکا

یکی از معیارهای اصلی برای مهاجرت به سریلانکا فرهنگ، مردم و دین آن‌ها است. بیش از ۷۰ درصد مردم این کشور بودائی هستند و مسلمانان ۱۰ درصد جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهند. مردم سریلانکا خونگرم بوده و با گردشگران و افراد خارجی برخورد گرم و صمیمانه‌ای دارند.

موقعیت شغلی و میزان درآمد در سریلانکا به میزان مهارت و درجه تحصیلی افراد بستگی دارد. هر چه میزان تجربه و مهارت شما بالاتر باشد امکان دریافت شغل بهتر و درآمد بالاتر بیشتر می‌شود.

هزینه زندگی در سریلانکا ۱۸ درصد و هزینه اجاره مسکن ۴۰ درصد از ایران کمتر است. به‌طورکلی می‌توان گفت سریلانکا کشور ارزانی برای زندگی و مهاجرت است.

حتما مشاهده کنید: تور ترکیبی مالدیو و سریلانکا

جدول هزینه‌های زندگی در سریلانکا

نوع هزینهنرخ به روپیه
غذا در رستوران معمولی۲۵۰
هزینه ماهانه آب و برق و گاز۲۸۰۳
اینترنت ماهانه۲۷۷۳
۱ دقیقه مکالمه تلفنی۲٫۴۷
 شهریه ماهانه باشگاه۲۸۰۰
بلیت سینما۶۰۰
مهد و پیش‌دبستانی۶۳۶

حتما مشاهده کنید: مجری مستقیم تور سریلانکا

تحصیل در سریلانکا

کشور سریلانکا در جنوب کشور هندوستان واقع شده است و نظام تحصیلی و اعتبار دانشگاه‌های آن شباهت زیادی با دانشگاه‌های هندوستان دارد. ایرانیان مقیم سریلانکا می‌توانند فرزندان خود را از سن ۲ تا ۶ سالگی در مقطع پیش‌دبستان و تا ۱۵ سالگی در مقطع دبستان ثبت‌نام کنند.

امکان تحصیل در رشته‌های غیرپزشکی، پزشکی، دندانپزشکی و مقطع فوق‌لیسانس  و دکترا در دانشگاه‌های این کشور وجود دارد. هر یک از رشته‌های دانشگاهی شرایط خاص خود را داشته و هزینه دانشگاه نسبت به دانشگاه‌های هند کمتر است.

امکان اشتغال بعد از تحصیل در سریلانکا کم بوده و مدرک دانشگاه‌های این کشور در برخی از کشورها معتبر است. توجه داشته باشید که هیچ کدام از دانشگاه‌های این کشور مورد تائید وزارت علوم و وزارت بهداشت ایران قرار ندارد. با توجه به شرایط گفته‌شده به نظر می‌رسد دانشگاه‌های سریلانکا مقصد خوبی برای دانشجویان ایرانی نیستند.

کلام پایانی

سریلانکا یکی از کشورهای توریستی در جنوب شرق آسیا است و تعداد ایرانیانی که بعد از پایان پاندمی کرونا به این کشور سفر کرده‌اند رشد چشمگیری داشته است. این کشور از کشورهای فقر آسیا بوده و اقتصاد ضعیف و نرخ بیکاری زیادی دارد. با توجه به مطالب گفته‌شده تعداد ایرانیان مقیم سریلانکا چندان زیاد نبوده و  این کشور مقصد خوبی برای مهاجرت نیست.