Aysham
instagram-header-icon whatsapp-header-icon

حداقل حقوق در ایتالیا چقدر است؟ کمترین میزان حقوق کارگر

این روزها بسیاری از کارگران و نیروهای کاری ماهر قصد مهاجرت به کشورهای اروپایی را دارند. ازآنجاکه کشور ایتالیا نیز جزو اتحادیه اروپا و منطقه شینگن است، افرادی که جزو نیروهای کار متخصص باشند درآمد خوبی دارند. حداقل حقوق در ایتالیا با توجه به عوامل متعددی تأمین می‌شود. دولت این کشور بر اساس میزان سابقه کاری، میزان تخصص کارگر، نوع شغل و موارد دیگر حقوق کارگران را محاسبه می‌کند. در این نوشتار درباره قوانین پرداخت حقوق در این کشور و مقدار حقوق ماهیانه‌ای که به کارگران، کارکنان شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف تعلق می‌گیرد، صحبت می‌کنیم.

میزان حقوق ماهیانه کارگران در ایتالیا

حداقل حقوق در ایتالیا بستگی به نوع شغل افراد دارد. بنابراین نمی‌توان گفت که یک مبلغ مشخص به‌عنوان حداقل حقوق ماهیانه کارگران در این کشور تعیین شده است. بر اساس قانون اساسی ایتالیا حقوق ماهیانه کارگران باید برای تأمین هزینه‌های زندگی خود و خانواده‌اش کافی باشد. اما میزان مشخصی را تعیین نکرده‌اند. با توجه به قراردادهای کاری که بین کارفرمایان و کارگران تنظیم می‌شود، این مبلغ هم می‌تواند تغییر کند. بسیاری از مشاغل در ایتالیا CCNL و قراردادهای جمعی بین کارفرمایان را قبول دارند و از حداقل دستمزدی که برای کارگران در این قرارداد تعیین شده، حمایت می‌کنند.

حتما مشاهده کنید: تور ایتالیا مهر

بر اساس اطلاعات به دست آمده از سایت salary Expelorer، هر کارگر در کشور ایتالیا ماهانه ۹۲۰ یورو حقوق دریافت می‌کند. میانگین حقوق ماهانه کارگران نیز باید ۳.۶۵۰ یورو باشد. البته این مبلغ با توجه به نوع شغل هر فرد، سابقه کاری، تخصص و موارد دیگر می‌تواند تا ۱۶۳۰۰ یورو هم افزایش یابد.

  • - کارگرانی که ۲ الی ۵ سال سابقه کاری دارند، حقوقشان از افراد تازه‌کار ۳۲% بیشتر است.
  • - دارا بودن گواهینامه‌های مهارت بین‌المللی و تحصیلات بالا نیز روی حقوق کارگران تأثیر می‌گذارد. به‌عنوان‌مثال افرادی که دیپلم داشته باشند یا مدرک تحصیلی آن‌ها مدرک فنی باشد، ۱۷% از افرادی که مدرک فنی ندارند، بیشتر حقوق می‌گیرند.
  • - افرادی هم که مدرک تحصیلی آن‌ها کارشناسی باشد، ۲۴% بیشتر از این افراد، حقوق ماهیانه دریافت می‌کنند.

قوانین پرداخت حقوق در ایتالیا چگونه است؟

در کشور ایتالیا قانون خاصی برای تعیین حداقل حقوق در نظر گرفته نشده است. زیرا این توافق‌های کارفرمایان است که میزان حقوق را مشخص می‌کند. معمولاً اکثر کارفرمایان نظر مثبتی درباره توافقنامه‌های جمعی دارند. بر اساس این توافقنامه‌ها در حیطه روابط کاری، چیزی که به‌صورت غیر نقدی یا نقدی از طرف کارفرمایان به کارگران داده شود به‌عنوان حقوق آن‌ها محسوب می‌شود. بر اساس قوانین پرداخت حقوق در این کشور، کارفرمایان باید نکات زیر را رعایت کنند.

  • - کارفرمایان ایتالیایی موظف‌اند برای ۴۰ ساعت کار مفید در هفته و ۲۵۰ ساعت کار در سال به کارگران حقوق پرداخت کنند.
  • - کارگران یک روز در هفته نیز استراحت دارند که معمولاً در روز یکشنبه به آن‌ها تعلق می‌گیرد.
  • - درصورتی‌که کارگران بیشتر از میزان مشخص شده کار کنند، باید حقوق جداگانه‌ای به‌عنوان اضافه‌کاری دریافت کنند.
  • - با فسخ قرارداد از طرف کارفرمایان ایتالیایی، مبلغی به‌عنوان غرامت باید به کارمند یا کارگر پرداخت شود که مقدار آن یک‌پنجم حقوق سالانه در نظر گرفته می‌شود.
  • - تمام افرادی که در ایتالیا کار می‌کنند، می‌توانند 2 هفته در سال مرخصی با حقوق دریافت کنند. درصورتی‌که در طول سال از مرخصی خود استفاده نکنند، پس از پایان همکاری، می‌توانند مرخصی‌های استفاده نشده را به حقوق تبدیل کنند و پول آن را بگیرند.
  • - کارگران و کارمندانی که در ایتالیا مشغول به کار هستند در صورت بیمار شدن می‌توانند 3 روز مرخصی با حقوق داشته باشند.
  • - درصورتی‌که فردی در حین کار بیمار شود، کارفرما به‌هیچ‌وجه حق فسخ قرارداد کاری را ندارد. اما می‌تواند قرارداد را به حالت تعلیق درآورد. ولی سابقه کاری کارگر از بین نمی‌رود.
  • - کارگران و کارمندان خانم در ایتالیا، ۵ ماه مرخصی زایمان دارند. این مرخصی دو ماه پیش از به دنیا آمدن نوزاد و سه ماه بعد از پایان زایمان، ادامه دارد. درصورتی‌که مادر نیاز داشته باشد، می‌تواند این مرخصی را تا ۷ ماه تمدید نماید. کلیه حقوق پاداش و مزایای کارمند نیز در این مدت باید پرداخت شود.

حتما مشاهده کنید: هزینه تور مسافرتی به ایتالیا

کلام پایانی

حداقل حقوق در ایتالیا با توجه به شهر محل زندگی، نوع شغل، سابقه کاری، مدرک تحصیلی و موارد دیگر تغییر می‌کند. اما حداقل حقوق یک کارگر به‌صورت ماهانه در این کشور ۹۲۰ یورو در نظر گرفته شده است که با توجه به مزایا، پاداش و افزایش سابقه کار، می‌تواند به ۱۶۳۰۰ یورو در ماه برسد.