Aysham
instagram-header-icon whatsapp-header-icon

مسلمانان اسپانیا چقدر جمعیت دارند؟ شهرهای مسلمان کشور اسپانیا

مسلمانان اسپانیا چقدر جمعیت دارند؟ شهرهای مسلمان کشور اسپانیا

در سال های اخیر جمعیت مسلمانان اسپانیا افزایش پیدا کرده است و حدود چهل هزار نفر از مسلمانان به جمعیت مسلمانی که از قبل در این کشور زندگی می کرده اند افزوده شده اند در نتیجه مسلمانانی که در این کشور زندگی می کنند حدود چهاردرصد جمعیت کل اسپانیا را تشکیل می دهند.

با تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته است مسلمانان اسپانیا حدود 42 درصد مردم بومی این کشور هستند و 58 درصد نیز مهاجرانی هستند که برای زندگی وارد این کشور شده اند. علاوه براینکه تعداد فرزندان مسلمانان، نوه و نتیجه ها نیز افزایش چشمگیری داشته است.

میان پنج شاخه اصلی که مسلمان در آن تقسیم بندی می شوند، پیروان مالکی و حنفی بعنوان مسلمانان اسپانیا بیشترین جمعیت را دارند و پس از این شاخه مکتب حنبلی و شافعی قرار می گیرند و شاخه جعفری یا اهل تشیع کمترین جمعیت مسلمانان اسپانیا را تشکیل داده اند.

در بین هرکدام از شاخه هایی که معرفی کردیم گروه های کوچک که اهل تصوف یا درویش هستند قابل شناسایی می باشند در ادامه این مطلب از وبسایت آیشم درمورد شهرهای مسلمان نشین اسپانیا صحبت خواهیم کرد.

شهرهای مسلمان کشور اسپانیا

در کشور اسپانیا شهر هایی که بیشترین مسلمانان را در خود جای داده اند و مسلمانان بیشتری در این شهر ها حضور دارند به ترتیب جمعیت می توانیم به بارسلون، سئوتا، مادرید، ملیا، الخیدو و به مورسیا اشاره کرد. البته ملیت های مسلمان بسیار پرجمعیت نیز در این کشور وجود دارند که می توانیم به مراکشی، پاکستان، سنگال، الجزایر، نیجریه، مالی گامبیا و بنگلادش اشاره کنیم.

حتما مشاهده کنید : تور اسپانیا و شهر های جذاب این کشور در آیشم

ملیت مسلمان اسپانیا

از لحاظ ملیت های مسلمانان اسپانیا می توانیم دو گروه از ملیت های مراکشی و اسپانیایی را شناسایی کنیم و به این دو گروه جمعیتی مسلمانان می توانیم پاکستانی ها را بیفزاییم که در بعضی از شهر های اسپانیا اقلیت های بزرگی از آن ها قابل شناسایی است.

در شهرهایی مثل بارسلون، بادولونا، والنسیا، لوگرونیو مسلمانانی زندگی می کنند که اصالت سنگالی دارند و الجزایری ها که با جمعیت چشمگیری در آلیکانت، لوس کابایروس و ولالین می توان اشاره نمود به علاوه اینکه دیگر ملت ها و اقوام مسلمان در شهر های کوچک و بزرگ اسپانیا پخش شده اند و به صورت جداگانه زندگی می کنند.

در بین مهاجران مسلمان چهار منطقه شناسایی شده است که مبدا ورود مسلمانان به اسپانیا بوده است، این مناطق شامل، منطقه غرب یا مراکش، آفریقای جنوبی، خاورنزدیک و خاورمیانه است که مسلمانان تصمیم گرفتند برای زندگی بهتر به اسپانیا مهاجرت نمایند. در مناطقی که نام برده شد افراد مسلمان برای اقامت در اسپانیا، بدست آوردن ملیت اسپانیایی از دهه چهل میلادی به این کشور مهاجرت نمودند به علاوه اینکه از دهه شصت میلادی افرادی برای پیدا کردن هویت اصلی خود به ادیان مختلف مثل اسلام روی آوردند و درمیان افرادی که از آن زمان اسلام را بعنوان دین اصلی خود پذیرفتند می توان گفت برخی از آن ها اصالتا اسپانیایی بودند، بعضی دارای ملیت اسپانیایی بودندو  نوادگان مهاجران گذشته نیز دربین این دسته بندی مسلمانان اسپانیا قرار می گیرند.

براساس تحقیقاتی که درمورد مسلمانان اهل اسپانیا صورت گرفته است در نیمه شرقی و جنوبی اسپانیا مسلمان با تعداد بیشتری ساکن شده اند و استان ها یا ایالت هایی که خود مختار هستند می توان مسلمانان بیشتری را مثل شهرهای آندولوسیا، کاتولونیا، والنسیا، مادرید و مورسیا مشاهده کنیم.

براساس درصد جمعیت دو شهر سئوتا و ملیا بیشترین درصد مسلمانان را در خود جای داده اند و از نظر استانی بارسلون، مادرید و مورسیا بیشترین مسلمانان را در خود جای داده اند به همین خاطر مسلمانان بسیاری با تور اروپا برای دید و بازدید اقوام خود به این مناطق اسپانیا سفر می کنند.

حتما مطالعه کنید : دین مردم اسپانیا چیست؟ آشنایی با مذهب و آداب و رسوم این کشور

علت مهاجرت مسلمانان به اسپانیا

یکی از دلایلی که می توانیم برای مهاجرت مسلمانان به اسپانیا بیان کنیم نبود شغل مناسب و همچنین مسکن که در ایجاد و شکل گرفتن جمعیت مسلمانان اسپانیا تاثیر زیادی داشته است. البته در بعضی از شهر های اسپانیا مثل آبیلا و خائن روند رو به رشد جمعیت مسلمانان نزولی شده است. اگرچه به جز این مناطق جمعیت مسلمانان اسپانیا در حال افزایش و رشد می باشد.

تغیراتی که درسال های گذشته ایجاد شده است، نشان می دهد که تعادل در جمعیت مسلمانان اسپانیا در حال شکل گیری می باشد و نسبت به چند سال اخیر جمعیت مسلمانان بومی اسپانیا نیز بیشتر شده است. همچنین باید گفت در سال های گذشته افرادی که ملیت اسپانیا را کسب کرده اند در میان مسلمانان بیشتر بوده است.

حتما مشاهده کنید: