Aysham
instagram-header-icon whatsapp-header-icon

معبد پانتئون پاریس کجاست؟ عکس و تاریخچه

زمانی که قصد سفر به کشور های اروپایی را دارید، فرانسه به دلیل داشتن بنا های تاریخی و ارزشمند، یکی از مهم ترین مقصد ها به شمار می رود. پاریس قرن ها است که به عنوان پایتخت فرانسه شناخته می شود و همین ویژگی سبب شده است که بیشتر بنا های دیدنی فرانسه، در این شهر قرار داشته باشند. وقتی برای بازدید از پاریس به فرانسه سفر می کنید و به دنبال جاهای دیدنی هستید، بازدید از پانتئون پاریس را فراموش نکنید.

شروع ساخت پانتئون پاریس به عنوان معبدی برای عبادت

در میان سازه های مدرن و ساختمان های پاریس، پانتئون با مناره های بلند و معماری رومی جلب توجه می کند. رهگذرانی که از منطقه پنجم فرانسه عبور می کنند، برای لحظه ای توقف می کنند تا زیبایی چشم نواز این ساختمان را در ذهن به ثبت برسانند.

ساخت این ساختمان که در میدان پانتئون و منطقه پنجم پاریس قرار دارد، از سال 1758 میلادی و به دستور لویی پانزدهم، پادشاه وقت فرانسه، آغاز و در سال 1790 میلادی به پایان رسید. نام این بنا از میدانی که معبد در آن ساخته شد، گرفته شده است.

طراح معبد پانتئون پاریس توسط ژاک ژرمن سوفلوت، یکی از معماران شناخته شده بین المللی در سبک نئوکلاسیک، انجام شد. ژاک ژرمن سوفلوت در روم ایتالیا سبک نئوکلاسیک را آموزش دیده بود و به همین دلیل بیشتر طرح های این هنرمند به سازه های رومی شباهت دارند. سوفلوت سال 1780 میلادی و پیش از اتمام ساخت پانتئون از دنیا رفت و نتوانست بنای کامل را ببیند.

ژاک ژرمن سوفلوت تنها فردی نبود که پیش از نهایی شدن ساخت معبد پانتئون از دنیا رفت. لویی پانزدهم که دستور ساخت این معبد را داده بود، در سال 1774 میلادی از دنیا رفت. به همین دلیل هدف ساخت کلیسای پانتئون به فراموشی سپرده شد و کاربرد آن بعد از انقلاب فرانسه تغییر کرد.

حتما مشاهده کنید: تور سفر به پاریس

از معبد تا مقبره؛‌ سرگذشت کلیسای پانتئون

لویی پانزدهم در دوره سلطنت خود با بیماری سختی مواجه شد و پزشکان از درمان وی قطع امید کردند. کلیسای سنت ژنویو مکانی بود که مردم و ساکنان کلیسا برای درمان لویی پانزدهم به دعا مشغول شدند. به همین دلیل لویی پانزدهم قول داد که بعد از بهبودی کامل، کلیسای مخروبه سنت ژنویو را با بنایی جدید و بزرگ جایگزین کند. با اینکه سلطنت لویی پانزدهم با مشکلات مالی درگیر بود، لویی پانزدهم قول خود را نگه داشت و دستور ساخت کلیسای پانتئون را صادر کرد.

اندکی بعد از اتمام ساخت کلیسای پانتئون در سال 1790 میلادی، انقلاب فرانسه آغاز شد و کلیسا ها ارزش خود را از دست دادند. در سال 1791 میلادی مجلس مؤسسان ملی فرانسه رأیی را صادر کرد که بر اساس آن، کلیسای پانتئون به مقبره ای برای دفن مشاهیر و افراد برجسته تبدیل شد. در ابتدا فقط مردان برجسته در این مقبره دفن می شدند؛ اما در 1995 و با دفن ماری کوری در این مقبره، سنت پانتئون برای دفن مشاهیر مرد شکسته شد.

حتما مشاهده کنید: تور ارزان قیمت فرانسه

چه کسانی در مقبره پانتئون دفن شده اند؟

این مقبره آرامگاه افراد مطرح و شناخته شده ای مانند ویکتور هوگو، امیل زولا، ماری کوری و پیر کوری، ژان ژاک روسو، کنت دو میرابو، السکاندر دوما، اونوره گابریل ریکوتی، ولتر،‌آندره مارلو، لویی لاگرانژ و کاری فرانسوا سعدی کارنو است. البته بازدید از این آرامگاه ها محدود به افراد خاصی می شود و برای عموم بازدید کنندگان مقدور نیست.

روی کتیبه ای که در این مقبره قرار دارد، عبارت فرانسوی AUX GRANDS HOMMES LA PATRIE RECONNAISANTE نوشته شده است. این عبارت به معنای «مردان بزرگ، وطن سپاسگزار» است و نشانه ای برای احترام به افرادی است که در این آرامگاه خفته اند.

آنچه در برای دیدن آن به کلیسای پانتئون می روید

بنای ساختمان که با الهام گیری از سازه های رومی ساخته شده است، تصاویر و کنده کاری های ارزشمندی دارد که برای بازدید کنندگان چشم گیر هستند. موزاییک ها و نقاشی های روی دیوار از دیگر ویژگی های ساختمان پانتئون هستند. این نقاشی ها لحظات کلیدی تاریخ فرانسه و صحنه هایی از انقلاب این کشور را به تصویر کشیده اند. بخش موزه معبد پانتئون نیز آثار دیدنی را برای گردشگران و بازدید کنندگان به نمایش گذاشته است.

حتما مشاهده کنید: تور آلمان و فرانسه

کلام پایانی

ارزشمند ترین جاذبه های توریستی کشور فرانسه، ساختمان ها و سازه های قدیمی این کشور هستند. این بنا ها در کنار زیبایی چشم گیر، نشان دهنده تاریخ غنی کشور فرانسه هستند و برای مردم این کشور اهمیت زیادی دارند. پانتئون پاریس معبدی قدیمی در این شهر است که در قرن 18 میلادی ساخته شده است. این بنا انقلاب فرانسه و بسیاری دیگر از وقایع تاریخی و مهم را پشت سر گذاشته است و امروزه نه تنها به عنوان موزه ای برای بازدید عموم شناخته می شود؛‌ بلکه مقبره مشاهیر و افراد برجسته ای را در خود جای داده است.