نحوه انصراف از پناهندگی و بازگشت به ایران+ شرایط و قوانین
انصراف از پناهندگی و بازگشت به ایران برای مهاجرانی که بهقصد پناهندگی کشور را ترک کرده بودند به این معنا است که خودشان داوطلبانه میخواهند به کشور برگردند. بعضی از این مهاجران غیرقانونی که درخواست پناهندگی داشتهاند به خاطر اینکه با درخواست آن ها موافقت نشده، مجبور میشوند مجدداً به کشور برگردند. بعضی از افراد نیز خودشان از شرایط بد زندگی در کمپ و عدم رسیدگی به پرونده خسته میشوند و دوباره تصمیم به بازگشت میگیرند.
به همین خاطر ما تصمیم گرفتیم در این نوشتار از سایت آیشم درباره نحوه انصراف از پناهندگی، شرایط، قوانین و کارهایی که این افراد باید انجام دهند تا به ایران برگردند، صحبت کنیم.
مراحل درخواست انصراف از پناهندگی و بازگشت به ایران
اگر شما از یک کشور خارجی اخراج شدهاید و یا خودتان تصمیم به بازگشت دارید، به دلیل اینکه با قصد پناهندگی به آن کشور سفر کرده بودید باید حتماً به اداره مهاجرت مراجعه کنید و درباره با قوانین مربوط به بازگشت و چگونگی انجام مراحل آن آشنا شوید.
اگر خودتان به تنهایی بتوانید مدارک مورد نیاز مانند بلیط یا گذرنامه را برای سفر تهیه کنید که چه بهتر، اما اگر خودتان نتوانید به تنهایی این کار را انجام دهید، میتوانید از کمکها و حمایتهای اداره مهاجرت استفاده کنید. حتی شما میتوانید از حمایتهای نقدی یا سایر حمایتها برای سفری آسانتر و زندگی مجدد در کشورتان استفاده نمایید.
تهیه گذرنامه
تهیه گذرنامه و آماده کردن مدارک موقت برای سفر ضروری است. حالا که شما قصد بازگشت به کشور خودتان را دارید، باید خودتان مدارک موقت سفر، مدارک مربوط به گذرنامه و سایر مدارک مورد نیاز را آماده کنید.
در صورتی که برای این کار به کمک احتیاج داشته باشید، میتوانید از اداره مهاجرت یا ادارههای دولتی کشور خودتان کمک بگیرید. برای انجام این کار باید از طریق اداره مهاجرت به ادارههای دولتی کشور خودتان اطلاع بدهید. اما هیچ توضیحی درباره پناهندگی یا دلیل اصلی مهاجرت شما به ادارههای دولتی داده نمیشود که برای مستقر شدن شما در آن کشور مشکلی ایجاد کند.
اگر نتوانید گذرنامه تهیه کنید، یک مدرک موقت از جانب اداره مهاجرت به نام گذرنامه موقت بیگانگان آماده میشود تا بتوانید برگردید.
حتما مشاهده کنید: شرايط مهاجرت به يونان
تهیه بلیط سفر
خرید بلیط سفر نیز به عهده خود شما است و باید هزینه بلیط را خودتان پرداخت کنید. اما چنانچه هزینه کافی برای خرید بلیط سفر نداشته باشید، اداره مهاجرت در این زمینه به شما کمک میکند. فقط هنگام رزرو و خرید بلیط سفر توجه داشته باشید که اگر پرواز شما ترانزیتی باشد و ناچار شوید در کشوری بهغیراز کشور خودتان برای تعویض پرواز فرود بیایید، احتمال دارد جریمه شوید و حتی مسئولان آن کشور شما را مجبور کنند مجدداً به کشوری که از آنجا پرواز کردهاید، برگردید.
پس به این نکته توجه داشته باشید که شما فقط اجازه سفر به کشور خودتان را دارید. اما چنانچه قبلاً ویزا یا اقامت کشوری را گرفته باشید و اجازه داشته باشید که در سفر خود به عنوان کشور میان فرود در آن کشور مدتی اقامت کنید، این مشکل برطرف میشود.
حتما مشاهده کنید: شرایط گرفتن اقامت یونان
خروج از کشور
آخرین مرحله برای درخواست انصراف از پناهندگی و بازگشت به ایران، خروج از کشوری است که به قصد پناهندگی به آنجا سفر کرده بودید. مسئولیت خروج از کشور به عهده شما است و باید به اداره مهاجرت ثابت کنید که این کشور را ترک کردهاید.
در صورتی که نخواهید کشور را ترک کنید، اداره مهاجرت برای شما قرار ممنوعیت بازگشت صادر میکند و حتی این اجازه به شما داده نمیشود که به سایر کشورهای همسایه نیز سفر کنید. همچنین پلیس مرزی اطلاعات شما را دریافت میکند و این مورد برای شما پیگرد قانونی به همراه خواهد داشت.
دقت کنید که تنها خرید بلیط هواپیما و تهیه گذرنامه، دال بر خروج شما از کشور نیست. باید هنگام خروج برگه خروج از کشور را به بخش کنترل گذرنامه تحویل دهید و همچنین باید مهر خروج از کشور در صفحه اول گذرنامه شما وجود داشته باشد.
نکات مهم برای انصراف از پناهندگی و بازگشت به ایران
- - توجه داشته باشید که در صورت انصراف داوطلبانه و درخواست برای بازگشت مجدد به کشور ایران، باید از طریق اداره مهاجرت و ادارههای دولتی کشور خودتان این درخواست را پیگیری کنید.
- - چنانچه کشوری که به آنجا مهاجرت کردهاید، بخواهد شما را به یک کشور دیگر بفرستد، باید مجوز اقامت و زندگی در آن کشور و همچنین یک گذرنامه معتبر داشته باشید. داشتن ویزای توریستی برای اقامت کافی نیست.
- - دقت کنید که اگر تصمیم قطعی خود را گرفتهاید و میخواهید به کشورتان برگردید، باید حتماً از تمام خدماتی که در کشور مورد نظر دریافت میکردید، انصراف دهید و با هزینه خودتان گذرنامه، مدارک سفر و بلیط برگشت به ایران را تهیه کنید. در غیر این صورت، میتوانید از کمک اداره مهاجرت و ادارههای دولتی کشور ایران استفاده نمایید.
کلام پایانی
در کشورهای خارجی به درخواست پناهندگی افرادی پاسخ داده میشود که زندگی آن ها در کشور خودشان سخت باشد و یا در معرض خطر جانی و شکنجه قرار داشته باشند. بنابراین ممکن است به درخواست پناهندگی افرادی که به دلایل دروغین اقدام به مهاجرت میکنند، جواب رد داده شود. حتی ممکن است این افراد اخراج شوند و ناچار شوند مجدداً به کشور خود برگردند. ما در این نوشتار سعی کردیم درباره مراحل ثبت درخواست انصراف از پناهندگی صحبت کنیم تا این عزیزان نیز بتوانند پاسخ سؤالات خود را پیدا کنند. مراحلی که در این نوشتار به آن ها اشاره شد، مربوط به انصراف از پناهندگی در یکی از کشورهای مطرح اروپایی، یعنی سوئد است.
حتما مشاهده کنید: