تاریخچه پرچم سریلانکا به همراه مفهوم علائم
از آنجایی که کشور سریلانکا در قسمت جنوبی قاره آسیا قرار دارد و کشوری جزیره ای محسوب می شود، با هیچ کشوری مرز زمینی ندارد. نزدیکترین کشور به این کشور هند است که در 31 کیلومتری شمال آن قرار دارد. از آنجایی که سریلانکا کشوری نزدیک به اقیانوس هند است، حمل و نقل دریایی و ماهیگیری در سریلانکا بیشتر توسعه یافته است.
جمعیت تخمینی آن 21413 نفر است که سه چهارم آن را سینهالی های بودایی تشکیل می دهند. پایتخت سیاسی این کشور سری جایاوردناپورا کوته و پایتخت تجاری آن کلمبو است. کلمبو با 37.31 کیلومتر مربع مساحت پرجمعیت ترین و بزرگترین شهر این کشور است.
حتما مشاهده کنید: تور کلمبو سریلانکا
تاریخچه پرچم سریلانکا
بنابر تاریخچه پرچم سریلانکا، پرچم فعلی سریلانکا در 7 سپتامبر 1978 به تصویب رسید. سریلانکا در 4 فوریه 1948 از انگلستان استقلال یافت و در سال 1972 نام خود را به سیلان تغییر داد. درواقع این کشور مجبور بود سال ها تحت حاکمیت استعماری بریتانیا زندگی کند که سرانجام در سال 1948 استقلال خود را به دست آورد برهمین اساس می توان مشاهده کرد که دو پرچم مختلف در این پرچم جای داده شده است. به عبارت دیگر می توان گفت که پرچم کشور سریلانکا از ترکیب دو پرچم مختلف به دست آمده است. این پرچم از رنگ های زرد و نارنجی تشکیل شده که رنگ های سبز و قرمز تیره را نیز در خود جای داده است.
پرچم کشور سریلانکا پرچم شیر هم نامیده می شود و تا قرن ها توسط مردم سریلانکا استفاده می شد. پرچم شیر تا سال 1948 مورد استفاده قرار میگرفت که سرانجام در سال 1951 توسط اقلیتهای مذهبی کشور بهروزرسانی شد و تغییر یافت.
همانطور که گفته شد پرچم سریلانکا در واقع دو پرچم مجزا در یکی است. پرچم شیر به طور کامل در سمت راست نمایش داده شده و زمانی که تامیل های هندی اعلام کردند که پرچم شیر را قابل قبول نمی دادند، بعداً یک نوار دو رنگ به سمت چپ آن اضافه شد.
پرچم این کشور از رنگ های زرد و نارنجی و از دو قسمت تشکیل شده که در سمت چپ آن دو نوار نارنجی و سبز قرار گرفته است. یک مستطیل قرمز رنگ در سمت راست پرچم وجود دارد. در داخل این بخش مستطیل شکل، نمادی از شیر است که شمشیر در دست دارد و راه می رود. این دو قسمت در حاشیه نارنجی رنگ، (رنگ اصلی پرچم) به صورت دو قاب جای گرفتهاند.
حقایقی جالب در مورد پرچم سریلانکا
پرچم سریلانکا دارای دو نوار عمودی در سمت چپ است که ضخامت این نوارها برابر است. رنگ نوار اول سبز رنگ و نوار دیگر نارنجی است. نوار سبز در سمت چپ پرچم، نزدیک به پرچم، نشان دهنده اقلیت مسلمان است. نوار نارنجی در کنار نوار سبز نشان دهنده اقلیت جمعیت هندو است. در عین حال، رنگ زرد روی پرچم کشور سریلانکا هم نماد دین بودیسم و آرزوی زندگی طولانی برای مردمی است که به این دین اعتقاد دارند.
قسمتی که از دو نوار سبز و نارنجی تشکیل شده است، مساحت دو پنجم پرچم را در بر می گیرد. سمت راست پرچم قرمز تیره است. در هر گوشه از این قسمت مستطیل شکل و قرمز تیره یک برگ گیاه وجود دارد. اینها درواقه برگ های درختی است که در ساخت گوتاما بودا به کار رفته است. در واقع برگ های درخت روی پرچم به عنوان نماد بودایی درج شده است.
حتما مشاهده کنید: مجری مستقیم تور سریلانکا
شیر روی پرچم سریلانکا بسیار چشمگیر است. این شیر که شمشیر در دست دارد متعلق به دوران بسیار قدیم میباشد. از نقش شیر در پرچم به عنوان نماد انسانیت بهکاربرده شده است و شمشیری که در دست دارد نیز نمادی از اقتدار مردم این کشور است.
کلام پایانی:
پرچم هرکشوری با رنگ و نمادهای درج شده در آن معنا و مفهوم مخصوص به همان کشور را نشان می دهند. این حقیقت در مورد پرچم سریلانکا نیز صدق می کند. هر رنگ و نشان در این پرچم معنا و مفهوم جالبی در پشت پرده دارد که دانستن آنها خالی از لطف نیست. در این مطلب هر یک از این نمادها و رنگ ها را بررسی کردیم و به تاریخچه جالبی از آنها دست یافتیم.