شرایط تحصیل در کشور های اروپایی چگونه است؟ معرفی آسانترین ها
شرایط تحصیل در کشورهای اروپایی به دلیل بالا بودن استانداردهای زندگی و استقرار دانشگاههای معتبر و قدیمی در این قاره برای دانشجویان بینالمللی جذابیت خاصی دارد. در حال حاضر قاره اروپا به عنوان ثروتمندترین قاره جهان شناخته می شود مسافران بسیاری با تور اروپا به کشور های زیبای این قاره سفر می کنند که علاوه بر اینها دارای رتبه های بالایی از نظر سیستم آموزش آکادمیک هستند.
با توجه به نتایج آماری به دست آمده در هر سال 5/1 میلیون دانشجو از سراسر کشور های جهان برای تحصیل به کشور های اروپایی مهاجرت می کنند. همین امر باعث شده تا کشورهای اروپایی شرایط تحصیل در این کشورها را بهبود ببخشند.
بسیاری از کشورهای اروپایی شرایطی نظیر تحصیل رایگان، استفاده از کمک هزینههای تحصیلی و آموزش زبان رایگان را برای دانشجویان بینالمللی فراهم کردهاند. برخی از کشورها مانند قبرس، اوکراین و روسیه صدور ویزای تحصیلی را برای دانشجویان بینالمللی به راحتی انجام می دهند. در برخی از کشور ها دانشجویان میتوانند در طول مدت زمان تحصیل خانواده خود را نیز در کشورهای اروپایی همراه داشته باشند.
کار دانشجویی در حین تحصیل نیز از دیگر مزایای تحصیل در کشور های اروپایی است که در برخی از کشورها امکانپذیر است. حتی برخی از کشورهای اروپایی به دانشجویان اجازه می دهند پس از پایان تحصیلات در کشور مورد نظر بمانند و مشغول به کار شوند.
شرایط تحصیل در آسان ترین کشورهای اروپایی
با انتخاب یکی از کشورهای اروپایی برای تحصیل، دانشجویان بینالمللی این شانس را خواهند داشت که در سیستمهای آموزشی دارای رنکینگ بالای جهانی تحصیل کنند و مدارک معتبری را کسب نمایند. در اینجا به برخی از ویژگی ها و شرایط تحصیل در کشور های اروپایی اشاره می کنیم.
استانداردهای بالای زندگی در کشورهای اروپایی
کشورهای جهان قوانین خاصی را برای مهاجرت تحصیلی در نظر گرفته اند، اما معمولاً قوانین کشورهای اروپایی بسیار ساده است و این امکان را فراهم آورده تا دانشجویان از سراسر نقاط جهان در دانشگاههای اروپایی پذیرش بگیرند.
آزادیهای معدنی در کشورهای اروپایی در کنار جاذبه های گردشگری طبیعی و تاریخی همیشه مورد توجه مهاجران خارجی بوده است. این کشورها دارای سیستم آموزشی پیشرفته و سطح زندگی با کیفیتی هستند. به همین خاطر دانشجویان بینالمللی از هر ملیتی که باشند برای داشتن یک زندگی آرام و آزاد علاقه دارند که در کشورهای اروپایی مانند فنلاند، سوئیس، نروژ، ایسلند، سوئد، آلمان، اسپانیا و فرانسه تحصیل کنند. اما تنها از روی علاقه نمی شود تصمیم گرفت و بهتر است برای یک بار که شده با تور فرانسه یا هر کشوری دیگری که مایل به تحصیل در آن هستید سفر کنید در صورتی که شرایط را محیا دیدید اقدام کنید.
همانطور که میدانید در سال ۲۰۲۰ آلمان که یک کشور اروپایی است به عنوان بهترین کشور اروپایی برای تحصیل دانشجویان بینالمللی انتخاب شده است. این کشور یک سیستم قوی آموزشی در سطح جهان دارد و با داشتن یک اقتصاد پیشرفته امکان تحصیل رایگان برای بسیاری از دانشجویان خارجی را فراهم کرده است. با توجه به اینکه آلمان یک کشور مهاجرپذیر است از دانشجویان بینالمللی استقبال می کند؛ اما شرایط دریافت ویزای تحصیلی از کشور های عضو پیمان شنگن کمی دشوار است.
حتما مشاهده کنید : بهترین کشور اروپایی برای زندگی و کار (لیست کشورها + شرایط مهاجرت)
تحصیل رایگان در کشورهای اروپایی
هزینههای تحصیل یکی از مشکلات جدی بر سر راه دانشجویان بینالمللی است که قصد دارند در کشورهای اروپایی ادامه تحصیل بدهند؛ اما این مشکل نیز توسط برخی از کشورها از میان برداشته شده است. کشورهایی مانند نروژ، اتریش و سوئد تحصیلاتی کاملاً رایگان را برای دانشجویان بینالمللی فراهم کرده اند. در حالی که مقاصد گردشگری اروپا نیز هستند و تورست های بسیاری به این کشورها برای تفریح سفر می کنند.
به عنوان نمونه کشور نروژ تمامی تحصیلات دانشگاهی را برای دانش آموزان و دانشجویان خارجی و نروژی رایگان کرده است؛ اما پرداخت برخی از هزینههای جزئی مانند هزینههای اداری مورد نیاز است. بهطورکلی تحصیل در کشورهای اروپایی می تواند کم هزینه باشد. البته این هزینه ها تنها مربوط به تحصیل است. دانشجویان قبل از گرفتن پذیرش از دانشگاههای اروپایی باید هزینههایی را برای دریافت ویزای تحصیلی بپردازند.
به عنوان مثال ارائه اسناد مربوط به تمکن مالی برای دریافت ویزای تحصیلی اروپا یکی از ضروریات است. در غیر این صورت دانشجو است نمی تواند وارد قاره اروپا شود. برخی از کشورهای اروپایی نیز با در نظر گرفتن بورسیه و کمک های تحصیلی برای دانشجویان نخبه امکان تحصیل رایگان برای آن ها را فراهم آورده اند.
امکان تحصیل به زبان انگلیسی
برخی از کشورهای اروپایی برای جذب دانشجو های نخبه بینالمللی امکان تحصیل به زبان انگلیسی را در برخی از رشته ها فراهم کرده اند. به عنوان نمونه در کشورهایی مانند یونان، دانشجویان بینالمللی میتوانند در برخی از رشته ها به زبان انگلیسی تحصیل کنند؛ اما اگر بتوانند زبان یونانی را فرا بگیرند می توانند از شرایط تحصیل رایگان استفاده کنند. بسیاری از کشورهای دیگر نیز این شرایط را دارند. در کشورهای پیشرفته و معروف معمولاً رشته های پرطرفدار به زبان انگلیسی هم تدریس میشوند؛ اما هزینه تحصیل در این رشته ها به زبان انگلیسی کمی بالاتر است.
حتما مشاهده کنید : تحصیل در اروپا بدون مدرک زبان + لیست کشورها، هزینه و شرایط دانشگاه ها
تحصیل در اروپا بدون مدرک زبان
همانطور که در بخش پیش اشاره کردیم امکان تحصیل به زبان انگلیسی در همه کشورهای اروپایی وجود دارد؛ اما اگر متقاضیان مدرک زبان انگلیسی هم نداشته باشند، باز هم می توانند از کشورهای اروپایی پذیرش بگیرند. به این صورت که یک سال قبل از شروع ترم تحصیلی در دانشگاه باید در کلاس های آموزشی مقدماتی زبان شرکت کنند و مدرک زبان خود را کسب کنند. این دوره ها توسط دانشگاه ها برگزار میشود و مخصوص دانشجویان بینالمللی است که مدرک زبان ندارند.
کار پاره وقت در حین تحصیل در اروپا
بیشتر کشورهای اروپایی به دانشجویان اجازه می دهند که در زمان تحصیل یک شغل پاره وقت داشته باشند و پس از دریافت مجوز کار، تعداد ساعت های محدودی در هفته را به اشتغال بپردازند و هزینههای مربوط به تحصیل و زندگی خود را فراهم کنند. دانشجویان با پیدا کردن شغل در طول تحصیل می توانند با فرهنگ کشور محل تحصیل بیشتر آشنا شوند و با مردم ارتباط برقرار کنند. در همین حین با بهترین کشور اروپایی برای مسلمانان و سازگاری با اقشار و مذاهب گونان آشنا می شوند و آشنایی به زبان آن کشور، به دست آوردن تجربه کاری و رزومه شغلی از دیگر مزایای اشتغال در حین تحصیل در کشورهای اروپایی است.
حتما مشاهده کنید : ارزانترین کشور اروپایی برای سفر کدام است؟ 12 موردی که نباید از دست بدید
صدور ویزای همراه برای دانشجویان در کشورهای اروپایی
در اکثر کشورهای اروپایی این شرایط وجود دارد که دانشجویان بتوانند اعضای درجه یک خانواده خود را از طریق صدور ویزای همراه به کشور محل تحصیل ببرند. به عنوان مثال اگر فرد دانشجو ازدواج کرده و دارای همسر و فرزند است می تواند همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود را به همراه خود ببرد. همسر دانشجو نیز می تواند در طول مدت اقامت اجازه کار داشته باشد. دانشجویان دارای سن کمتر نیز می توانند والدین خود را از طریق ویزای همراه به کشور محل تحصیل ببرند.
امکان کاریابی در کشورهای اروپایی و آمریکایی
دانشجویانی که در کشورهای اروپایی تحصیل می کنند، پس از پایان تحصیلات می توانند با توجه به شرایط تحصیل در کشورهای اروپایی در این کشورها بمانند و مشغول به کار شوند. معمولاً دانشجویان پس از پایان تحصیلات و تمام شدن مدت ویزای تحصیلی باید به کشور خود بازگردند؛ اما اگر در طول تحصیل و پایان تحصیلات یک پیشنهاد کاری از کارفرمای اروپایی داشته باشند، می توانند اقامت تحصیلی خود را به اقامت کاری تغییر دهند و در این کشور مشغول به کار شوند. موسسه های کاریابی معتبری در کشور های اروپا هستند که به دانشجویان کمک می کنند شغل متناسب با رشته خود را پیدا کنند. برخی از دانشگاهها نیز مشاوره شغلی یابی را در فهرست خدمات خود برای دانشجویان قرار میدهند.
برخی از کشورها نیز مانند انگلستان مدت زمانی را به دانشجویان اجازه می دهند تا پس از پایان تحصیلات در کشور بمانند و کار مورد نظر خود را پیدا کنند. با توجه به بالا بودن اعتبار مدارک دانشگاههای اروپایی دانشجویان می توانند در سراسر جهان شهر مورد نظر خود را پیدا کنند.