Aysham
instagram-header-icon whatsapp-header-icon

ویزای تحصیلی بدون تمکن مالی

یکی از بهترین راه‌های مهاجرت به دگر کشورها، دریافت ویزای تحصیلی است. بسیاری از دانشجویان و جوانان ایرانی اولین قدم را برای مهاجرت به دیگر کشورها، از طریق مهاجرت تحصیلی برمی‌دارند. افراد با استفاده از این روش می‌توانند در طی دوران تحصیل و بلافاصله پس از آن کار کنند و قدم‌هایی برای دریافت اقامت بردارند. یکی از شروط برای این نوع از مهاجرت، ارائه تمکن مالی است. اگر می‌خواهید از بورسیه استفاده کنید و یا تمکن مالی کافی برای ارائه ندارید، باید به دنبال ویزای تحصیلی بدون تمکن مالی باشید.

در این مقاله بررسی می‌کنیم که آیا مهاجرت تحصیلی بدون تمکن مالی ممکن است و با چه راه‌هایی و در چه کشورهایی می‌توان از این روش مهاجرت کرد.

شرط تمکن مالی برای اخذ ویزای تحصیل، چیست؟

وقتی قصد دارید تا به کشوری دیگر و برای ادامه تحصیل بروید، باید ویزای تحصیلی آن کشور را دریافت کنید. یکی از شروط و مدارک لازم برای دریافت ویزا از سفارت‌ها، ارائه مدرکی مبنی بر تمکن مالی است. کشور موردنظر قصد دارد بررسی کند که آیا شما پول کافی برای زندگی و خرج روزمره خود در هنگام تحصیل در کشور مقصد را دارید یا خیر.

کشورهای گوناگون برای دانشجویان، میزان تمکن مالی متفاوتی را درخواست می‌کنند. تمکن مالی در واقع گردش حساب بانکی شما است که نشان می‌دهد هزینه خود در کشور مقصد را، وارد آن کشور خواهید کرد. هر چه میزان تمکن مالی شما بیشتر باشد، شانس و امتیاز شما برای اخذ این نوع ویزا بیشتر خواهد بود. حتی اگر بورسیه نیز برای تحصیل خود از کشوری خاص دریافت کرده باشید، تمکن مالی حداقلی را باید اثبات کنید. اما کشورهایی نیز هستند که در شرایطی ویزای تحصیلی بدون تمکن مالی را به دانشجویان اعطا می‌کنند. در ادامه با این شرایط بیشتر آشنا خواهیم شد.

حتما مشاهده بفرمایید: اقامت یونان با تمکن مالی

چگونه مهاجرت تحصیلی بدون تمکن مالی ممکن است؟

تحصیل در دانشگاه در بیشتر کشورهای جهان رایگان نیست و دانشجویان اهل آن کشور نیز شهریه‌ای را برای تحصیلات دانشگاهی پرداخت می‌کنند. البته میزان این شهریه برای دانشجویان بومی، نسبت به دانشجویان بین‌المللی بسیار کمتر است. اما اگر شرایط ویژه و ممتازی داشته باشید می‌توانید از شرایط تحصیل رایگان و یا با فاند بهره‌مند شوید. در ادامه با این روش‌ها آشنا می‌شویم:

1. بورسیه فول فاند یا تحصیل رایگان در کشورهای دیگر

یکی از روش‌های مهاجرت تحصیلی که نیازی به ارائه تمکن مالی ندارد، روش فول فاند است. در این روش تحصیل، همه هزینه‌های تحصیل و همچنین تمام هزینه‌های زندگی فرد دانشجو در کشور مورد نظر، توسط دولت یا نهادهای خاص دیگر پرداخت می‌شود. اگر نمرات درخشان و رزومه قوی برای مهاجرت تحصیلی دارید، می‌توانید از این روش برای اخذ پذیرش دانشگاه‌ها و در کشورهای گوناگون اقدام کنید. البته باید بدانید که گرفتن فول فاند به راحتی ممکن نیست و رقابت زیادی بر سر آن بین دانشجویان از کشورهای گوناگون برقرار است. اگر شرایط این مدل از تحصیل را دارید، برای گرفتن فول فاند در کشورهای گوناگون و در مقاطع مختلف، می‌توانید با وکلای مهاجرت یا وب‌سایت دانشگاه‌ها اقدام کنید.

2. گرفتن بورسیه‌های تحصیلی

به جز فول فاند، انواع دیگری هم از بورسیه‌های گوناگون و در دانشگاه‌های مختلف به دانشجویان بین‌المللی داده می‌شود. با بورسیه، می‌توانید بخشی از هزینه‌های زندگی در کشورهای دیگر و همچنین شهریه دانشگاه را پرداخت کنید. به عنوان مثال با بورسیه‌های parital fund می‌توانید بخشی از هزینه‌ها را تأمین کنید. بورسیه عادی و یا فلوشیپ تحصیلی هم یکی دیگر از روش‌های اخذ ویزای تحصیلی بدون تمکن مالی است که باید هر سال تمدید شود و برای تشویق دانشجویان برای ادامه تحصیل، به آنان داده می‌شود.

3. وام دانشجویی

یکی دیگر از روش‌هایی که ممکن است بتوانید با استفاده از آن، هزینه‌های تحصیل در دانشگاه و شهریه را پرداخت کنید، وام‌های دانشجویی هستند. این وام‌ها از طرف دولت و یا مؤسسات مالی به حساب دانشگاه‌ها واریز می‌شود و تنها در مورد شهریه دانشگاه‌های خاص می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. در بیشتر موارد این وام‌ها به دانشجویان بین‌المللی داده نمی‌شود و نیاز به ضامن هم دارد.

با داشتن چه شرایطی می‌توان بدون تمکن مالی در کانادا تحصیل کرد؟

کانادا یکی از بهترین کشورهای برای ادامه تحصیل برای دانشجویان ایرانی است. دانشگاه‌های برتر در این کشور کم نیستند و بیشتر آن‌ها برای دانشجویان بین‌المللی نیز تسهیلاتی را در نظر می‌گیرند. اما تحصیل در هیچ کدام از دانشگاه‌ها در این کشور رایگان نیست و برای ادامه تحصیل باید شهریه بپردازید. اما برای برخی از رشته‌ها و دانشگاه‌ها در این کشور می‌توانید با داشتن شرایطی ویزای تحصیلی بدون تمکن مالی دریافت کنید. برخی از این شرایط عبارت است از:

  • -داشتن ریزنمرات و معدل بالا در مقطع قبلی تحصیلی
  • -داشتن نمره زبان بالا
  • -ارائه کردن و چاپ مقالات علمی در نشریات معتبر و ژورنال‌های آکادمیک، می‌تواند شانس شما را برای تحصیل رایگان افزایش دهد.
  • -اگر تجربیات تحقیقاتی خوبی در زمینه‌های گوناگون و به خصوص در رشته‌های علوم پایه و یا در رشته‌های فنی و مهندسی دارید، شانس شما برای دریافت بورسیه بالا می‌رود.
  • -کارآموزی در رشته مورد نظر و یا داشتن تجربه کاری معتبر که رسمی باشد، شانس شما برای تحصیل رایگان در کانادا را افزایش می‌دهد.

حتما مشاهده بفرمایید: هزینه مهاجرت به یونان

چگونه می‌توانیم برای ویزای تحصیلی با دریافت بورسیه اقدام کنیم؟

کشورهای زیادی هستند که می‌توانید از آن‌ها ویزای تحصیلی بگیرید. کشورهایی مانند کانادا، آلمان، فرانسه، ایتالیا، اتریش و آمریکا، بهترین کشورهایی هستند که می‌توانید برای ادامه تحصیل و دریافت بورس، روی آن‌ها حساب کنید. برای دریافت بورس از برخی دانشگاه‌های ایتالیا، ساده‌تر از دیگر کشورها است. ادامه تحصیل و دریافت بورسیه از دانشگاه‌های آمریکا هم با این که برای ایرانی‌ها بسیار سخت است اما اگر نمرات درخشان و رزومه خوبی دارید، غیرممکن نیست. انتخاب کشور و دانشگاه را در اولویت قرار دهید و از تجربیات دیگر دانشجویان استفاده کنید. اگر در این مورد آگاهی لازم را ندارید، بهترین کار مشاوره با مؤسسات مهاجرتی است.

حتما مشاهده بفرمایید: اقامت سریع یونان

کلام پایانی

گرفتن ویزای تحصیلی بدون تمکن مالی، با این که روش دشواری است اما برای کسانی که نمرات و رزومه قوی دارند، چندان مشکل نیست. برای نتیجه بهتر، می‌توانید برای ادامه تحصیل و بورسیه برای کشورهایی مانند کانادا و ایتالیا اقدام کنید.