Aysham
instagram-header-icon whatsapp-header-icon

دین مردم اسپانیا چیست؟ آشنایی با مذهب و آداب و رسوم کشور اسپانیا

دین مردم اسپانیا چیست؟ آشنایی با مذهب و آداب و رسوم کشور اسپانیا

از دین مردم اسپانیا چه می دانید؟ اسپانیا کشوری با سنت مذهبی عمیق است. قرن‌هاست که مذهب کاتولیک رومی مذهب اولیه مردم اسپانیا بوده است، حتی اگر در اسپانیای جدید دموکراتیک، دیگر هیچ جایگاه رسمی بر اساس قانون ندارد. با این حال، در تمام مدارس دولتی اسپانیا، دانش‌آموزان موظفند در کلاس‌های مذهبی یا اخلاقی به عنوان بخشی از برنامه درسی معمولی شرکت کنند و کاتولیک رومی در اولویت است. سایر مذاهب نیز در اسپانیای امروزی وجود دارند اگرچه هیچ یک از این مذاهب اقلیت قابل توجهی را تشکیل نمی دهند. در ادامه مطلب با وب سایت آیشم همراه باشید.

مذهب چیست؟

اگر بخواهیم نگاهی به واژه "مذهب" و معنای آن داشته باشیم، می توانیم بگوییم که مذهب به طور کلی به تمامی باورها، سیستم های سازمان یافته و عملکردهایی گفته می شود که در انتها منجر به اعتقاد و پرستش یک نیروی کنترل کننده مانند خدا یا هر موجود ماوراء طبیعی دیگر می شود.

از طرفی دیگر، برخی مذهب را این گونه معنا می کنند که مذهب در واقع تمام باورهای فرهنگی، جهان بینی، متون، مکاشفه ها و همچنین پیشگویی ها است که اعضای یک جامعه به آن اعتقاد دارند. حال برخی اعمالی را با توجه به آن مذهب انجام می دهند، مانند دعا کردن یا مراقبه که باعث ارتقا و توسعه باورهای خود می شود. مذهب می تواند در افراد عادات سالم، تنظیم رفتار و همچنین درک صحیح احساسات را با خود به همراه داشته باشد.

انواع مذهب

در حال حاضر، انواع مختلفی از ادیان در تمامی جهان وجود دارد که علت آن نیز به سال های بسیار دور و جنگ هایی که صورت گرفته است، باز می گردد. برخی از این ادیان یک خدای واحد را می پرستند و برخی دیگر نیز نمونه هایی از شرک یا اعتقاد به خدایان متعدد است. این ادیان که می توانند بخشی از دین مردم اسپانیا را نیز در بر بگیرند؛ زیرا اسپانیا دین و مذهب های گسترده ای را در بین مردمان خود جای داده است. این موارد عبارت اند از:

  • بهایی
  • بودیسم
  • مسیحیت
  • کنفوسیوس گرایی
  • هندوئیسم
  • ادیان بومی آمریکایی
  • جینیسم
  • یهودیت
  • راستافاریسم
  • شینتو
  • سکیسم
  • تائوئیسم
  • ادیان سنتی آفریقا
  • دین زرتشت

در این بین برخی دیگر از ادیان نیز وجود دارند که به ترتیب انیمیسم و آگنوستیسیسم است. هر دو این دو دین به انسان های غیر الهی اعتقاد دارند. آن ها معتقدند که ارتباطی الهی بین انسان و جهان طبیعی وجود دارد و بایستی آن را مقدس بشمارند. البته این موضوع شایان ذکر است که تعداد بسیار کمی از افراد در حال حاضر از این دسته از دین ها پیروی می کنند؛ گویی هنوز هم به عنوان ادیان ناشناخته معرفی می شوند.

کاتولیک رومی

کاتولیک رومی

در حالی که کاتولیک رومی دیگر یک مذهب رسمی دولتی در اسپانیا نیست (همانطور که در رژیم فرانکو بود)، درصد قابل توجهی از جمعیت، حداقل به نحوی، هنوز با کلیسا مرتبط هستند. بر اساس مطالعه ای در 2012 توسط مرکز تحقیقات جامعه شناسی اسپانیا، تقریباً 71 درصد از جمعیت اسپانیا خود را به عنوان کاتولیک رومی معرفی می کنند. انواع دیگر دین مردم اسپانیا مجموعاً 2.7 درصد از جمعیت را تشکیل می دهند، در حالی که تقریباً 24 درصد بدون دین هستند (9.4 درصد از این تعداد ملحد هستند).

جمعیت تخمینی اسپانیا در حال حاضر تقریباً 47.2 میلیون نفر است. وقتی این رقم را با داده‌های ما در بالا مقایسه می‌کنید، خواهید دید که تقریباً 33 میلیون کاتولیک در اسپانیا، 7 میلیون آگنوستیک، 4.5 میلیون ملحد، و تنها حدود 1.2 میلیون نفر معتقد به چیزی غیر از کاتولیک هستند.

در همان مطالعه در مورد دین مردم اسپانیا، داده ها نشان داد که غالب اسپانیایی ها به طور منظم در مراسم مذهبی شرکت نمی کنند. در واقع، از آن دسته از ساکنانی که خود را مذهبی معرفی می کنند، تنها 14 درصد هر یکشنبه یا چندین بار در هفته به کلیسا می روند.

59 درصد دیگر اعتراف می کنند که «هرگز یا به سختی» در مراسم کلیسا شرکت می کنند. 15 درصد چند بار در سال و 8 درصد یک یا دو بار در ماه به کلیسا می روند. این عدم شرکت در مراسم مذهبی منجر به کوچک شدن کلیسای کاتولیک در سال های اخیر شده است.برای دیدن از مراسم مذهبی و کلیساهای تاریخی این کشور به صفحه تور اسپانیا مراجعه کنید.

زوال کاتولیک در فرهنگ اسپانیایی

شاید در گذشته اسپانیا به عنوان یک کشور کاتولیک معرفی می شد، اما در حال حاضر این کشور با کاهش افراد پیرو دین کاتولیک رو به رو است. با زوال کاتولیک در فرهنگ اسپانیایی، دیگر شاهد ساخت کلیساهای کاتولیکی در این کشور نیستیم و از طرفی دیگر، دولت نیز بسیاری از کلیساهای کاتولیک را امروزه تعطیل کرده است تا بودجه ای که صرف نگهداری از آن ها می کرد را به جایی دیگر منتقل کند.

نکته جالب در مورد مردمان اسپانیا این است که برخی از آن ها هنوز هم اعتقاد به مذهب کاتولیک دارند، اما برخی مواد مانند ازدواج همجنسگرایان یا سقط جنین را با وجود این که در مذهب کاتولیک ممنوع است را قانونی می دانند.

اگر بخواهیم بیشتر به این موضوع اشاره کنیم، هنوز هم برخی از نشان های مذهب کاتولیک در بین مردم دیده می شود؛ مثلا زمانی که کسی در اسپانیا عطسه می کند، به او می گویند "عیسی"! همین موضوع ریشه در دین کاتولیک دارد. به هر حال، هنوز هم کسی متوجه نشده است که در حال حاضر مردمان اسپانیا هنوز هم تصمیم دارند کاتولیک باشند یا خیر؛ اما این موضوع خوب روشن است که جوانان اسپانیایی دیگر علاقه ای به پیروی از دین کاتولیک ندارند.

افزایش بی دینی در کشور اسپانیا

افزایش بی دینی در کشور اسپانیا

جالب است بدانید که در حال حاضر بین 20 تا 22 درصد از مردم اسپانیا را به عنوان ملحد یا آگنوستیک معرفی می کنند، یعنی بدون دین. البته این موضوع آنطور که از نامش پیداست، بد نیست! به هر حال فردی که خود را بی دین می داند، بسیار قابل اعتماد تر از فردی است که خود را معتقد به دین دانسته و خلاف آن رفتار می کند!

موج بی دینی در اسپانیا با توسعه ها اقتصادی، اجتماعی و همچنین تحقیقات علمی و پیشرفت های تحصیلی همراه است. این موضوع را در نظر بگیرید که بی دینی با بی خدایی متفاوت است! بسیاری از مردمان اسپانیا خدا را قبول داشته، اما از دینی پیروی نمی کنند. با تمامی این موارد اما این کشور دارای عبادتگاه های بسیاری برای ادیان زیر است:

  • اسلام
  • یهودیت
  • پروتستانتیسم و هندوئیسم

در حال حاضر، مردم اسپانیا جدیتی بر روی مذهب نداشته و به جای این موضوع، فرهنگ اسپانیا را مهم می دانند. همین مورد باعث پیشرفت های اجتماعی و فرهنگی بسیاری در این کشور شده است.

اسلام سریع‌ ترین دین در حال رشد اسپانیا

ادیانی که در این مطلب به شما معرفی کردیم، تا حد زیادی در کشور اسپانیا دارای رشد بودند، اما اسلام بیش از تمامی آن ها مورد توجه قرار گرفته است که دلیل آن نیز موج بسیار زیاد مهاجران مسلمان به این کشور می باشد. اکثر مسلمانان این کشور از مراکش یا کشورهای آفریقایی وارد اسپانیا شده اند.

در طول دهه 1980 بود که مراکشی ها برای زندگی و کار در اسپانیا نیازی به ویزا نداشتند. همین موضوع باعث شد تا در حال حاضر، تقریبا 4 درصد از جمعیت اسپانیا را مسلمانان تشکیل دهند. جالب است بدانید، با این که دین مردم اسپانیا کاتولیک شناخته می شود، اما در حال حاضر این اسلام است که بیشتر از این دین در اسپانیا شناخته می شود و طرفداران خاص خود را به همراه دارد. تمامی مواردی که در این بخش خدمت شما عزیزان ارائه دادیم، می تواند منجر به تجدید حیات مشارکت مذهبی در اسپانیا شود.

سایر ادیان مذهبی فعال در اسپانیا

سایر ادیان مذهبی که در اسپانیا انجام می شود

اگر چه کاتولیک رومی رایج‌ترین مذهب کشور اسپانیا است، اما تقریباً 3 درصد از جمعیت چیزی غیر از کاتولیک را انجام می‌دهند. مردم مسلمان رایج ترین اقلیت مذهبی در اسپانیا را تشکیل می دهند. در حال حاضر حدود 1.5 میلیون مسلمان در اسپانیا زندگی می‌کنند. یهودیان نیز مجموعاً 62000 نفر در اسپانیا یا 0.14 درصد از جمعیت را تشکیل می دهند. پروتستان‌ها دومین اقلیت مذهبی اسپانیا را تشکیل می‌دهند که تقریباً 120000 نفر هستند این ادیان دین رسمی اسپانیا را تشکیل نداده و تنها 3 الی 5 درصد از ادیان این کشور را تشکیل می دهند. همین صلح و احترام به آیین یکدیگر بوده که یکی از دلایل رونق گردشگری و افزایش خرید تور اروپا شده است.

از آنجایی که اسپانیا در حال حاضر به عنوان یکی از مهاجر پذیرترین کشورها معرفی می شود، افراد بسیاری از سراسر جهان در حال حاضر در این کشور حضور دارند که باعث ورود ادیان اقلیت شده اند. نکته جذابی که باید در رابطه با دین مردم اسپانیا بدانید، این است که دین اسپانیا از گذشته تا به امروز دستخوش تغییرات بسیاری شده و این تغییرات باعث شده تا پیروان دین هایی مانند اسلام و پروتستان، بیش از قبل شوند.

چند مورد از آداب و رسوم اسپانیایی ها

  • اسپانیا فرهنگ قهوه قوی دارد و نوشیدن چهار یا پنج فنجان قهوه در روز در تمام ساعات روز غیر معمول نیست.
  • زمان ناهار و شام اسپانیایی دیرتر از بسیاری از کشورهای دیگر است. ناهار معمولاً ساعت دو یا سه بعد از ظهر و شام حدود ده شب خورده می شود. ناهار معمولاً یک وعده غذایی بزرگ است، با یک پیش غذا، یک غذای اصلی و دسر.
  • کافه‌ها و کلوب‌ها تمام شب باز هستند و بسیاری از مردم تا شش صبح جشن می‌گیرند.
  • مردم اسپانیا در حین مکالمه تماس فیزیکی بیشتری برقرار می کنند، بنابراین اگر کسی در حین گفتگو روی شانه شما دست زد یا خیلی نزدیک شما ایستاده بود، نگران نباشید. مفهوم فضای شخصی در آداب و رسوم اسپانیا به اندازه کشورهای دیگر قوی نیست.
  • در آداب و رسوم اسپانیا، هر کسی دو نام خانوادگی دارد که از پدر (نام خانوادگی اول) و مادر (نام خانوادگی دوم) گرفته شده است. یک زن نام خانوادگی خود را هنگام ازدواج حفظ می کند.