ویزا یک مجوز برای ورود به کشورهای خارجی است. اما گاهی اوقات علیرغم تمام تلاشی که متقاضیان برای جمع آوری مدارک و اخذ ویزا میکنند، موفق به دریافت آن نمیشوند. هنگامی که درخواست متقاضیان برای اخذ ویزا رد میشود، چند اصطلاح برای آن به کار برده میشود که بعضی از افراد هنوز معنای دقیق آن ها را نمیدانند. به عنوان مثال تفاوت ریجکت و ریفیوز ویزا هنوز برای بعضی از افراد مشخص نیست. به همین خاطر ما تصمیم گرفتیم یک بار برای همیشه معنای این دو اصطلاح را تعریف کنیم تا بهتر متوجه تفاوت آن ها شوید و بدانید که علت رد درخواست ویزا چیست.
اصطلاح ریجکت rejected یعنی چه؟
کلمه ریجکت ویزا (rejected visa) برای افرادی که درخواست روادید آن ها رد شده، آشنا است. گاهی اوقات به جای این کلمه از کلمات دیگری مانند declined،denial و refused هم استفاده میشود. معنای تمام این کلمه ها به صورت ظاهری یکسان است و با دیدن آن ها این مفهوم به ذهن شما می رسد که ویزای مورد نظر پذیرفته نشده و توسط مقامات سفارت رد شده است. اما حالا واقعاً تفاوت ریجکت و رفیوز چیست؟
حتما مشاهده کنید: تور اروپا مهر
زمانی به شما گفته میشود ویزایتان ریجکت شده که در بین مدارک شما چیزی کم باشد و یا درخواست شما گم شده باشد. زمانی که پرونده شما کیفیت لازم برای بررسی نهایی را نداشته باشد، سفارت ویزای شما را ریجکت میکند. ریجکت شدن ویزا به این معنی است که شما هنوز هم واجد شرایط دریافت ویزا هستید و باید منتظر تجدید نظر و رای نهایی باشید. البته دلایل ریجکتی ویزا متعدد هستند که میتوان از آن ها به موارد زیر اشاره کرد.
1.ناقص بودن مدارک و اسنادی که به کنسولگری ارائه کردهاید.
2.نداشتن اعتبار مدارک
3.عدم اثبات مالی
4.داشتن سابقه کیفری
5.عدم رعایت استانداردهای بینالمللی امنیتی
6.ارائه درخواست با تأخیر
7.ناهماهنگ بودن اسناد مسافرتی
8.فرم درخواست ناقص
توجه: ممکن است گاهی اوقات دلیل ریجکت شدن ویزای شما اشتباه افسران ویزا باشد. اما اگر به این دلیل هم ویزای شما رد شده باشد، نمیتوانید مجدداً همان مدارک را ارائه کنید. زیرا به احتمال قوی دوباره ویزای شما را رد میکنند. بنابراین بهتر است مدارک خود را به روز رسانی کنید و مجدداً برای درخواست ویزا آن ها را ارسال نمایید.
حتما مشاهده کنید: قیمت تور ترکیبی اروپا
اصطلاح ریفیوز refused یعنی چه؟
متأسفانه یکی از اصطلاحات پرکاربرد و رایجی که متقاضیان هنگام رد درخواست ویزا با آن مواجه میشوند، اصطلاح ریفیوز است. معنی این کلمه رد شدن ویزا است و زمانی از آن استفاده میشود که متقاضی نتواند ثابت کند صلاحیت لازم برای سفر به کشور مورد نظر را دارد.
زمانی که سند مهم و خاصی بین مدارک ارائه شده به سفارت موجود نباشد، معمولاً نامه رد درخواست صادر میشود. این به این معنا است که متقاضیان نتوانسته اند اطلاعات مهمی را ارائه دهند. وقتی که اسناد خاصی مفقود شده باشند و درخواست ارائه شده ناقص باشد، بررسی مدارک به صورت کامل توسط افسران ویزا انجام میشود و در مرحله نهایی تصمیم میگیرند که ویزای شما را رد کنند.
تمامی دلایلی که منجر به رد شدن ویزا شده اند در نامه ای شرح داده میشوند تا متقاضیان پس از گذراندن مدت زمان لازم برای وقفه، بتوانند نواقص موجود را رفع کنند و اشتباهات قبلی را برای درخواست ویزا رفع کنند.
در صورت ریفیوز شدن ویزا، هزینهای که متقاضیان برای درخواست پرداخت کردهاند نیز سوخت میشود. پس اگر به هر دلیلی نتوانید افسر ویزا را قانع کنید، ویزای شما ریفیوز میشود. دلایلی هم که باعث ریفیوز شدن ویزا میشوند، شامل موارد زیر هستند:
1.عدم تسلط به زبان انگلیسی
2.دریافت مشاوره از افراد کلاهبردار و سودجو
3.ارائه اسناد تقلبی
حتما مشاهده کنید: بهترین آژانس برای تور اروپا
کلام پایانی
در این مقاله به تفاوت ریجکت و ریفیوز ویزا اشاره کردیم و علت رد درخواست ویزا را نیز معرفی نمودیم. افرادی که به هر دلیلی ویزای آن ها رد شده باشد با توجه به کشور مقصد، ممکن است بتوانند مجدداً درخواست ویزا بدهند. البته اولین مرحله، اعتراض به ریجکت شدن ویزا و ارسال یک نامه اعتراض است. متقاضیان باید برای نوشتن نامه اعتراض دقت کافی داشته باشند و تمام اطلاعاتی که ارائه میکنند، کامل و صحیح باشد. در غیر این صورت درخواست مجدد، میتواند عواقب جدی برای آن ها داشته باشد.