طبیعتگردی نوعی سفر است که به جای فشار آوردن بر طبیعت و بهره برداری از منابع آن ، سعی در پشتیبانی از محیط محلی و طبیعت دارد.
هرچند طبیعتگردی در ظاهر ساده بنظر میاید ولی دارای مفهومی پیچیده تر می باشد و از آنجایی که هر ساله افراد بیشتر و بیشتری به نقاط دورتری سفر میکنند، اهمییت طبیعت گردی هم بیشتر وبیشتر میشود.
اگر به طبیعت ، محیط زیست و جوامع محلی اهمیت می دهید ، باید اطمینان حاصل کنید که سفرهای شما به طور پایدار انجام می شود. در اینجا نحوه چگونگی آن را به شما توضیح میدهیم.
آژانس مسافرتی آیشم مجری تخصصی تورهای طبیعت گردی و بوم گردی و ایران گردی
اصلا طبیعتگردی به چه معناست؟
مشکلات مربوط به طبیعتگردی درست از این تعریف شروع می شود ، زیرا افرادی که در زمینه های مختلف (دانشگاهی ، گردشگری ، سیاست گذاری) کار می کنند دارای رویکردهای متفاوتی هستند.
چند تعریف از طبیعتگردی وجود دارد که از بقیه برجسته تر است. موردی که در اکثر محافل به طور کلی مورد پذیرش میباشد، تعریف اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) است:
"سفر مسئولانه زیست محیطی به مناطق طبیعی ، به منظور لذت بردن و قدردانی از طبیعت (و ویژگی های فرهنگی همراه ، چه در گذشته و چه در حال حاضر) که باعث حفاظت از محیط زیست می شوند ، و طبیعتگردان تأثیر کمی بر محیط و طبیعت میگذارند و امکان مشارکت اقتصادی و اجتماعی بیشتر مردم محلی میشود ."
آژانس مسافرتی آیشم مجری تخصصی تورهای طبیعت گردی و بوم گردی و ایران گردی
تعریفی ساده تر توسط جامعه بین المللی طبیعتگردی (TIES) ارائه شده است ، که می گوید طبیعتگردی "سفر مسئولانه به مناطق طبیعی است که باعث حفظ محیط زیست و بهبود رفاه مردم محلی می شود. عملا ، این تعریف حاوی چندین نکته است:
اولین چیزی که این تعریف از طبیعتگردی به آن اشاره دارد ، سطح آگاهی گردشگر است. گردشگران باید از تأثیرات خود چه بر محیط محلی و چه بر جامعه محلی آگاه باشند و باید در حد معقول سعی در کاهش این تأثیر داشته باشند. بعلاوه ، گردشگر نه تنها باید صدمات کمتری را وارد کند ، بلکه در صورت امکان باید از جامعه محلی نیز حمایت کند. البته ، این بدان معنا نیست که تجربه سفر کمتر خوشایند می شود ، برعکس، این نگرش قدردانی اغلب منجر به لذت بیشتر مسافر از تجربه خود می شود.
بوم گردی یکی از سریعترین بخشهای صنعت گردشگری و طبیعتگردی است و اگر از بوم گردی به درستی استفاده شود ، می تواند تغییری ایجاد کند و به گونه های نیازمند کمک کند.
با نگاهی بازتر به این موضوع ، به این نتیجه خواهیم رسید که طبیعتگردی باید در قالب گروه های کوچک و متوسط انجام شود.
آژانس مسافرتی آیشم مجری تخصصی تورهای طبیعت گردی و بوم گردی و ایران گردی
همچنین معمولاً یک مولفه آموزشی قوی در ارتباط با طبیعتگردی وجود دارد که به شما کمک خواهد کرد اما اجباری در آن نیست. موضوعات رایج در این زمینه بازیافت ، مصرف آب مسئولانه ، صنایع دستی محلی و دوچرخه سواری یا پیاده روی بجای رانندگی است که تأکیدش بر حفاظت از گونه های محلی ، به ویژه گونه های در معرض خطر میباشد.
چرا به طبیعتگردی نیاز داریم
طبق گروه حمل و نقل هوایی ، شرکت های هواپیمایی جهان در سال 2013 بیش از 3 میلیارد مسافر جابجا کرده اند که این مقدار از آن زمان به طور مداوم افزایش یافته است. اقتصاد آکسفورد پیش بینی می کند که این رقم تا سال 2030 به 5.9 میلیارد برسد و تقریباً دو برابر شود. همه این افراد نه تنها مقادیر زیادی CO2 (غیر مستقیم) ساطع می کنند بلکه فشار زیادی بر بسیاری از محیط ها وارد می کنند. با افزایش سطح زندگی در سطح جهانی ، گردشگری بیشتر رشد خواهد کرد و گردشگری بار قابل توجهی را بر دوش طبیعت قرار خواهد داد.
آژانس مسافرتی آیشم مجری تخصصی تورهای طبیعت گردی و بوم گردی و ایران گردی
گردشگران همچنین نیاز به زیرساخت های اضافی مانند تصفیه خانه های آب ، امکانات بهداشتی و محل اقامت دارند. اغلب اوقات ، جوامع محلی قادر به ارائه پایدار این شرایط نیستند و نتایج می توانند ویرانگر باشند. به عنوان مثال در بسیاری از مناطق آفریقا ، گردشگری گسترده منجر به دفع نادرست فاضلاب کمپینگ میشود. این به نوبه خود منجر به آلودگی نزدیکترین رودخانه ای شد که حیوانات وحشی ، دام و مردم آب آشامیدنی می کشند - اما این تازه شروع آن است.
و به ویژه در مناطق آسیب پذیر ، افزایش بازدید کنندگان می تواند منجر به تخریب قابل توجه محیط زیست شود. جوامع محلی نیز می توانند در اثر هجوم گردشگران آسیب ببینند زیرا هجوم پول به ندرت به سمت آنها هدایت می شود. هر کجا که مردم می روند ، زباله ها را پشت سرخود بر جای می گذارند و حتی اگر در سطل های زباله باقی بماند ، باز هم می تواند عدم تعادل خطرناکی ایجاد کند. سافاری و عکاسی از حیوانات می توانند موجودات را بترسانند. غذا دادن به حیوانات وحشی می تواند عادت های بد را به آنها بیاموزد و آنها را وابسته به انسان ها کند. حتی فقط پیاده روی می تواند منجر به فرسایش خاک و تخریب مسیرهای حیوانات شود. پذیرش این مسئله دشوار است ، اما هر کاری که ما انجام می دهیم در حیات وحش تأثیر دارد و ما باید از این موضوع آگاه باشیم.
آژانس مسافرتی آیشم مجری تخصصی تورهای طبیعت گردی و بوم گردی و ایران گردی
مثالها در این ضمینه فراوان است. در قطب جنوب ، یکی از آسیب پذیرترین مناطق این سیاره ، صدها سال طول می کشد تا هر گونه زباله تجزیه شود و گردشگران زباله های زیادی را پشت سر میگذارند. در استرالیا ، گردشگران روند نابودی صخره های مرجانی را تسریع کرده اند ، و در آفریقا ، مشاغل گردشگری درآمد ناچیزی دارند ، با این حال گردشگری قیمت ها را افزایش می دهد ، پول به مردم محلی نمی رسد ، اما قیمت ها در حال افزایش است. ایجاد یک تغییر واقعاً آسان است و کنار گذاشتن گردشگری با تعداد زیادی از افراد اولین قدم مورد نیاز است.
در این زمینه ، طبیعتگردی می تواند با کاهش تأثیرات زیست محیطی یا کم کردن آن ، یک تغییر چشمگیر ایجاد کند.
جهان کاملاً به طبیعتگردی بیشتری احتیاج دارد. این به مسافران می آموزد تا با مناطق بکر جهان سازگاری بیشتری داشته باشند ، به آموزش افراد کمک می کند ، بودجه ای را برای حفاظت و همچنین برای جوامع محلی (اغلب بومی) فراهم می کند. همچنین ، از آنجا که یک حالت احترام و آگاهی در گردشگر بیدار می شود ، کیفیت سفرهای وی نیز به طور قابل توجهی افزایش می یابد.
اهداف بوم گردی و طبیعتگردی
برخی از افراد اصطلاحات "بوم گردی" و "گردشگری پایدار" را به طور کلی یک تناقض می دانند و معتقداند که شما نمی توانید به شیوه ای که به محیط زیست کمک کند سفر کنید. اول از همه ، شما باید از یک مکان به مکان دیگر بروید که تقریباً همیشه به معنی هواپیما است که باعث سوختن سوخت های فسیلی می شود. ثانیا ، هر چقدر هم که تلاش کنید ، تأثیر شما همچنان منفی خواهد بود. اما گرچه این حداقل قابل تأمل است ، اما ما را از موضوع دور میکند. اگر تصمیم به سفر دارید ، هنوز هم می توانید کارهای زیادی انجام دهید تا تأثیر خود را کاهش دهید و حداقل در بعضی از جنبه ها ، حتی تفاوت مثبت ایجاد کنید. همیشه فرصت برای پیشرفت هست. در اینجا نحوه انجام آن را بیان میکنیم.
آژانس مسافرتی آیشم مجری تخصصی تورهای طبیعت گردی و بوم گردی و ایران گردی
تا زمانی که این اهداف برآورده شود ، میتوانم به جرات بگویم طبیعتگردی موفق بوده است:
آگاهی های زیست محیطی و فرهنگی ایجاد کنید. اولین قدم برای انجام کاری این است که بفهمید چه کاری باید انجام دهید.
تأثیر را به حداقل برسانید. اگر لازم است ، با هواپیما سفر کنید. اگر می توانید از آن اجتناب کنید ، به جای آن قطار را امتحان کنید. به جای رانندگی یا حداقل پیاده روی یا دوچرخه سواری کنید ، از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید. به منابع محلی احترام بگذارید و هدر ندهید.
تجارب مثبت را هم برای بازدیدکنندگان و هم برای میزبانان فراهم کنید. اولی داده شده است ، اما مورد دوم اغلب نادیده گرفته می شود. به مردم محلی ، جامعه آنها احترام بگذارید و از آنها و ارزشهای آنها حمایت کنید.
منافع مستقیم مالی را برای حفاظت فراهم کنید. اگر این بوم گردی واقعی باشد ، بیشتر هزینه ای که می پردازید صرف حفاظت می شود.
برای مردم محلی مزایای مالی و توانمندی فراهم کنید. محصولات محلی و معتبر بخرید - از کیفیت ، اصل و کیفیت بالاتری برخوردار هستند و از مردم محلی پشتیبانی می کنند. از این طریق ، آنها سود مالی بسیار بیشتری نسبت به گردشگری جمعی می گیرند - حتی اگر تعداد گردشگران بسیار کمتر باشد.
حساسیت را نسبت به فضای سیاسی ، زیست محیطی و اجتماعی کشورهای میزبان افزایش دهید. این سخت ترین و سخت ترین هدف برای رسیدن به هدف است. انجام این کار هرگز آسان نیست و حتی گاهی فهمیدن معنی آن حتی دشوار است.