حوزه ی شنگن
حوزه ی شنگن به منطقه ای از اتحادیه ی اروپا اشاره دارد که برای دارندگان پاسپورت اتحدیه ی اروپا منطقه ی ازاد به حساب می اید به این معنی که آنها بدون نیاز به ویزا میتوانند به کشور های عضو پیمان شنگن سفر کنند. حوزه ی شنگن بزرگترین منطقه برای بدون ویزا سفر کردن است .
ویزای شنگن چیست
ویزای شنگن اجازه ی اقامت کوتاه مدتی است که اجازه میدهد دارندگان آن به هریک از کشورهای عضو پیمان شنگن تفریحی و هم برای تجارت سفر کنند و از یک تا ۹۰ روز بسته به تاریخ سفر مسافر اعتبار دارند. ویزای شنگن رایج ترین ویزای اروپاست ؛ چرا که دارندگان خود این اجازه را میدهد که بدون نیاز به ویزای دوم و به راحتی در میان کشور های عضو پیمان شنگن سفر کنند آنها به راحتی میتوانند از هر یک کشور های شنگ وارد شده و از هریک از انها به راحتی خارج شوند و شاید دانستن این مطلب جالب باشد که در حوزه ی شنگن هیچ محدودیت و کنترلی بر روی مرزها وجود ندارد. با این حال اگر شما قصد تحصیل و یا کار و اقامت در هر یک از کشور های حوزه ی شنگن را دارید باید درخواست ویزای طولانی تر از ۹۰ روز دهید.
درسال ۲۰۱۸ بیش از ۱۴.۲ میلیون نفر از ویزای شنگن خود برای سفر به به حوزه ی مناطق استفاده کرده اند.
انواع ویزای شنگن
با توجه به هدف شما از سفر ویزای شنگن به ۳ دسته ی ای سی و دی تقسیم میشود :
ویزای تایپ A
ویزای شنگن نوع الف ویزای حمل و نقل هوایی است که نام دیگر آن ویزای ترانزیت است . ویزای حمل و نقل هوایی برای شهروندان غیر شنگن اجازه ی سفر به یک کشور غیر شنگن از طریق تغییر پرواز در یک فرودگاه شنگن را صادر میکند.
ویزای تایپ C
ویزای شنگن کوتاه مدت است که به دارنده ی خود این اجازه را میدهد که برای مدتی معین در حوزه ی شنگن بسته به اعتبار ویزای خود اقامت داشته باشد.
ویزای شنگن یک بار ورود :
در مدتی مشخص اجازه ی یکبار وارد شدن و خارج شدن از حوزه ی شنگن را صادر میکند. همانطور که در برچسب ویزای شنگن یکبار ورود نوشته شده دارنده ی ان تنها اجازه ی یکبار ورود را دارا میباشد و بعد از ترک قلمرو شنگن حتی اگر تمام روزهای اعتبار ویزای خود را در حوزه ی شنگن نگذرانده باشند دیگر اجازه ی ورود ندارند و برای سفر بعدی باید دوباره جهت دریافت ویزای شنگن اقدام کنند.
ویزای دو با ورود :
در مدتی مشخص اجازه ی ۲ بار وارد شدن و خارج شدن از حوزه ی شنگن را صادر میکند. به طور کلی، ویزای دوبار ورود به نحوی همانند ویزای تک ورودی که در بالا توضیح داده شده است عمل میکند ، تنها تفاوت بین ویزای تک ورودی و دوبار ورودی این است که به شما فرصتی می دهد که یکبار دیگر به سرزمین شنگن بازگردید. دارندگان ویزای ۲ بار ورود داوطلبان بهتری برای دریافت ویزای چند بار ورود میباشند.
ویزای مالتی پل ورود :
ویزای چندبار ورود اجازه ی ورود و خروج مکرر را برای دارندگان خود تا زمانی که مرتکب جرم نشده اند در مدتی معین صادر میکند .
ویزای محدود شنگن LTV
این نوع ویزا به شما این اجازه را میدهد که تحت شرایط و موقعیت خاص تنها در کشوری که ویزا از طریق ان صادر شده اقامت داشته باشید . توجه داشته باشید که دارندگان این ویزا به هیچ عنوان اجازه ی خارج شدن برای سفر به سایر کشور های شنگن را ندارند.
ویزای تایپ دی ( ویزای ملی )
همانند دیگر ویزاهای شنگن ویزای تایپ دی نیز خود به ویزای یکبار ورود و چندبار ورود تقسیم میشود.
ویزای شنگن تایپ دی یک بار ورود :
ویزای تایپ دی به افراد ی خاص تعلق میگیرد که قصد کار تحصیل و یا اقامت را در کشور مقصد داشته باشند. یا به عبارت دیگر اجازه ی ورود واحد برای ورود به کشوری که فرد متقاضی قصد کار تحصیل و یا اقامت در آن را دارند برای مدتی محدود دارای اعتبار است.
ویزای تایپ دی یک بار ورود :
بسته به نیاز فرد متقاضی دریافت ویزا ، ویزای تایپ دی یکبار ورود که برای مدتی محدود و تنها یکبار ورود و خروج از حوزه ی شنگن دارای اعتبار است صادر میشود. بدیهی است که فرد متقاضی بعد از به پایان رسیدن اعتبار ویزا به کشور خود باز میگردد.
ویزای شنگن تایپ دی چندبار ورود:
. برای دریافت ویزای شنگن تایپ دی چندبار ورود نیاز به مدارک خاصی هست:
یک برنامه ی تحصیلی دانشجویی یکساله برای دریافت ویزای یکساله دانشجویی. بدیهی است که پس از پایان یکسال در صورتی که فرد متقاضی اشتغال به تحصیل داشته باشد ویزا تمدید خواهد شد.
داشتن یک فرصت مطالعاتی ویا گذراندن یک دوره ی آموزشی در کشور مقصد نیز هم میتواند منجر به صدور ویزای شنگن تایپ دی شود.
دعوت نامه ی یک کارفرمای دارای اعتبار در حوزه ی شنگن و دعوت به کار متقاضی دریافت ویزا میتواند امکان صدور ویزای شنگن ۱۸۰ روز به بالا را برای فرد متقاضی افزایش دهد.
افراد دارای تخصص و حرفه ای› همچون دانشمندان ، ورزشکاران و .... هم در این دسته قرار دارند.
استیکر ویزا
تمامی اطلاعات و جزییات ویزای شما بر روی برچسب شنگن عموما به زبان انگلیسی نوشته شده است و به راحتی با مراجعه به استیکر ویزایی که در پاسپورت شما چسبانده شده است میتوانید تمامی اطلاعات مورد نیاز اعم از کشور صادر کننده، مدت اقامت و روزهای اعتبار ویزا را مشاهده کنید.
مدارک مورد نیاز دریافت ویزای شنگن
هنگام ارائه ی درخواست ویزای شنگن شما باید مدارکی را به عنوان بخشی از روند درخواست ویزا به سفارت ارائه دهید ، کشور های عضو پیمان شنگن لیستی از مدارک مورد نیاز درخواست ویزا را آماده کرده اند و این مدارک برای همه ی این سفارت ها تقریبا یکسان است :
شناسنامه
مدارک شغلی
مدارک ملکی
پاسپورتی که در ۵ ساله ی گذشته اخذ شده باشد و بعد از ترک حوضه ی شنگن همچنان دارای ۳ ماه اعتبار باشد.
اگر شما دارای ملیتی از کشور های غیر از اعضای اتحادیه ی اروپا دارید.
مقامات مرزی کشورهای عضو پیمان شنگن ممکن است قبل از صدور ویزا مدارک دیگری از شما درخواست کنند. در ادامه به توضیح مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای شنگن میپردازیم .
مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای شنگن از سفارت های اروپایی در ایران :
پرینت چند ماهه ی گذشته ی حساب شما ( برای اطمینان حال کردن از اینکه شما به عنوان یک گردشگر قادر به پرداخت هزینه های سفر خود در کشور مقصد که یکی از کشور های حوضه ی شنگن است میباشید. )
مدارک محل اقامت ( وچر هتل یا اقامت گاه شما در کشور های حوضه ی شنگن)
بلیط رفت و برگشت ( نشان دهنده ی تاریخ دقیق ورود و خروج از حوضه ی شنگن و مقصد)
مدارک نشان دهنده ی هدف شما از سفر به حوضه ی شنگن
× لطفا توجه داشته باشید که هنگام ورود از حوضه ی شنگن و خروج از آن از مهر شدن گذرنامه ی خود توسط افسر مرزی مطمئن شوید در غیر این صورت ممکن است متحمل پرداخت جریمه و .... شوید .
بلیط هواپیما
یک برنامه ی سفر مشخص و قابل استعلام که توسط شرکت های هواپیمایی معتبر و نمایندگان قانونی آنها قابل صدور است.
بیمه ی مسافرتی حوضه ی شنگن
بیمه ی مسافرتی پزشکی که باید برای تمام مدت اقامت متقاضیان درخواست ویزای شنگن دارای اعتبار باشد و تا سقف ۳۰ هزار یورور مسافر را پوشش دهد. مسافران باید از نظر مالی برای پرداخت کرد هزینه ها ی غیر قابل پیش بینی و ناگوار تخت پوشش قرار بگیرند از همین رو ارائه کردن بیمه نامه ای معتبر تا حد اقل سقف ۳۰ هزار یورو الزامی است .
مدارک اقامت در حوضه ی شنگن
متقاضیان درخواست ویزای اروپا جهت ارائه کردن مدارک کامل به سفارت حوضه ی شنگن نیاز به ارائه ی مدرکی به سفارت خواهد بود که محل و مدت دقیق اقامت انها را مشخص کند .
مدت زمان مورد نیاز جهت صدور ویزای شنگن
بررسی مدارک و صدور ویزای شنگن به طور میانگین بین ۲ هفته تا ۳ ماه به طول خواهد انجامید در بیشتر موارد نتیجه ی درخواست ویزای شنگن بعد از ۲ هفته از روز انگشت نگاری اعلام خواهد شد.
چه کسانی برای ورود به اروپا نیاز به اخذ ویزای شنگن دارند؟
همه ی توابع کشورهای ثالث که هنوز عضو توافق شنگن جهت آزاد سازی ویزا نشده اند و به کشور های عضو پیمان شنگن نپیوسته اند باید قبل از ورود به این مناطق اقدام به اخذ ویزای شنگن کنند. اگر برایتان جالب است که برای سفر به کدامیک از کشور های اروپا نیاز به اخذ ویزای شنگن دارید لیست کشور های عضو پیمان شنگن بدین شرح است:
اتریش ، جمهوری چک، دانمارک مجارستان ، استونی، ، فرانسه، آلمان، یونان، ، ایسلند، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبرگ فنلاند ، مالت، هلند، نروژ ، بلژیک ، لهستان، پرتغال، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، سوئیس و لیختن اشتاین
چطور برای درخواست ویزای اروپا ( ویزای شنگن ) اقدام کنیم
برای سفر به اروپا ابتدا کشور مقصد خود را انتخاب کنید و مطمئن شوید که برای سفر به این کشور یا کشور ها نیاز به ویزای شنگن دارید چرا که همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد برخی کشور ها ی اروپا عضو پیمان شنگن نیستند. بعد از آن باید برنامه ی سفر خود را تنظیم کنید بدین صورت که کدام کشور ها را خواهید دید از کدام کشور وارد اروپا میشوید و از کدام کشور خارج میشوید ؟ چند روز در اروپا اقامت خواهید داشت ؟ و .....
بعد از آن شما باید با قوانین شنگن و مدارک مورد نیاز درخواست ویزای شنگ آشنا شوید و به اماده سازی مدارک بپردازید و از سفارت منتخب خود در کشور خود برای ویزا اقدام کنید.
هزینه ویزای اروپایی چقدر است؟
هزینه ی دریافتی سفارت های حوضه ی شنگن جهت برسی درخواست ویزای شنگن ۶۰ یورو به ازای هر فرد بزرگسال است با این حال طبقه بندی هایی وجود دارد که با توجه به سن فرد متقاضی این هزینه را کمتر میکند. قبل از ورود به سفارت لیست هزینه های پرداختی به ان سفارت را مطالعه کنید.
هزینه های مربوط به ویزای شنگن هزینه ای است که فرد متقاضی دریافت ویزای شنگن در زمان مصاحبه به کنسولگری کشور مقصد میپردازد واین هزینه در صورت دریافت ویزای شنگن و همینطور در صورت رد شدن آن از سوی سفارت عودت پذیر نمیباشد.
این هزینه ها تا زمانی که همه ی اعضای پیمان شنگن تصمیم به تغییر انها نگیرند تغییر نخواهد کرد.
رد شدن درخواست ویزای شنگن
در پروسه ی دریافت ویزای شنگن ،گرفتن جواب منفی یا به اصطلاح رد شدن امری اجتناب ناپذیر است. درخواست ویزای شنگن اصلا به معنی دریافت و یا رد شدن ویزای شنگن نمیباشد . بعد از اقدام کردن برای دریافت ویزا و انجام امر انگشت نگاری در ویزا سنتر یا سفارت منتخب خود باید حد اقل ۱۴ روز کاری منتظر دریافت نتیجه ی درخواست ویزای خود بمانید ، افسر ویزای مربوطه بعد از چک کردن مدارک شما و سیستم شنگن نسبت به صدور یا عدم صدور ویزا تصمیم خواهد گرفت. دلایلی بسیاری برای رد شدن درخواست ویزای شنگن وجود دارد اما عمومی ترین آنها بدین ترتیب میباشند:
اقدامات مجرمانه
در صورتی که فرد متقاضی مرتکب اقدامات مجرمانه شده باشد و سفارت کشور منتخب وی را تهدیدی برای جامعه ی شنگن تلقی کنند.
ارائه ی مدارک سفر دروغین
سرنوشت مشترکی که برای همه ی متقاضیان دریافت ویزای شنگن که تلاش در ارائه ی مدارک دروغین و کاذب به سفارت دارند ْ دریافت کردن جواب منفی است و حتی امکان وارد شدن این افراد در لیست سیاه شنگن بسیار قوی میباشد.
عدم توضیح و اطلاعات کافی از هدف و شرایط اقامت در حوزه ی شنگن
یکی دیگر از انگیزه های مسئول ویزا برای رد کردن درخواست ویزای فرد متقاضی ، عدم توجیه لازم برای هدف و شرایط اقامت شما میباشد. ناتوانی در ارائه اسنادی که از هدف سفر و اقامت در منطقه شنگن را توجیه میکنند میباشد.
پاسپورت اسیب دیده
ارائه ی گذرنامه ی نامعتبر
فقدان برنامه ی سفر
یک دلیل دیگر برای یک درخواست ویزای شکست خودره ، عدم ارائه ی نقشه ی صحیح و کامل سفر توسط فرد متقاضی است .
عدم ارائه ی مدارک شغلی قوی و قانع کننده
عدم ارائه ی مدارک بانکی و معیشتی کافی از سوی فرد متقاضی.
جهت دریافت اطلاعات کاملتر و هرگونه راهنمایی با کارشناسان ما در تیم آژانس هواپیمایی آیشم تماس بگیرید .