Aysham
instagram-header-icon whatsapp-header-icon

اشیای تاریخی فرمانده یگان حفاظت استان مازندران از کشف بیش از 100 قطعه اشیای تاریخی از منزل حفار غیرمجاز در شرق استان مازندران خبر داد.

به گزارش ایسنا، نعمت قاسمی در نشست خبری امروز در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان از کشف بیش از 100 قطعه اشیا تاریخی در شرق بهشهر خبر داد و گفت: امروز طی عملیات مشترک بین نیروی انتظامی و یگان حفاطت در شرق استان مازندران اشیا تاریخی و فرهنگی با قدمت1500-3000ساله در منزل یکی از حفاران غیرمجازکشف و ضبط شده است. این اشیا بنا به نظر اولیه کارشناسان همگی اصل بوده و متعلق به عصر آهن2 و3، دوره های اشکانی و ساسانی است.

قاسمی یادآور شد: از جمله اشیا کشف شده می توان به خنجر، درفش، سفال، مهر، انگشتر و سفید روی اشاره کرد.

فرماندهی یگان حفاطت استان مازندران تصریح کرد: در حال حاضر 2 نفر از حفاران غیرمجاز در بررسی های اولیه دستگیر شده‌اند اما نکته جالب اینجاست که بیش از 10دستگاه فلزیاب به همراه لوازم جانبی در این خانه کشف شده که گمانه ها بر آن می رود که با باند قوی روبه رو هستیم ولی تا تکمیل پرونده نمی توان این را با قطعیت مطرح کرد.

وی با اشاره به این نکته که یگان حفاظت میراث فرهنگی از سال 84 با هدف حراست آثار تاریخی شکل گرفته است، گفت: یگان حفاظت از گلوگاه تا رامسر را تحت پوشش خود دارد و کار اصلی آن جلوگیری از حفاری‌های غیرمجاز، خرید و فروش آثار تاریخی و ساخت و سازهای غیرمجاز و برخورد با خاطیان این اقدامات است.

قاسمی افزود: از اول سال جاری تا امروز 28 باند حفاران غیرمجاز توسط یگان حفاظت متلاشی و 130نفر نیز دستگیر شده‌اند. در همین بازه بیش از 400 قطعه اشیا تاریخی و 164 سکه اصل و بدل نیز از حفاران غیرمجاز کشف و ضبط شده است.

فرماندهی یگان حفاطت استان مازندران گفت: با وجود بیش از 30 هزار اثر تاریخی در استان مازندران و امکانات و نیروی محدود یگان حفاظت، جذب و بهره گیری از مشارکت های اجتماعی برای حراست از منابع تاریخی استان را هدف اصلی خود قرار داده ایم و برنامه‌هایی نیز برای فرهنگ سازی عمومی در این راستا در نظر گرفته‌ایم.

وی افزود: ایجاد انجمن‌هایی در سپاه استان، میراث فرهنگی، شوراها و دهیاری‌ها و همچنین در مدارس و ارسال کارشناسانی مجرب در امر میراث فرهنگی به انجمن‌ها برای تشریح اهمیت حفط میراث فرهنگی و تاریخی از جمله برنامه‌ها برای جذب مشارکت مردم در این حوزه است.

میراث فرهنگی