معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان، از رشد چهارصد درصدی شمار گردشگران خارجی این در استان در سه سال گذشته خبر داد.
به گزارش ایرنا، محسن یارمحمدیان روز شنبه در آستانه فرارسیدن 'هفته گردشگری' در جمع خبرنگاران خاطرنشان کرد: در سال 92 شمار گردشگران خارجی که به اصفهان سفر کردند 65 هزار نفر بود که این آمار در سال 94 به 248 هزار نفر رسید که رشد 400 درصدی را نشان می دهد.
وی آمار گردشگران خارجی که در چهار ماه نخست امسال به اصفهان سفر کرده اند را 69 هزار و 380 نفر اعلام کرد و گفت: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته نیز رشد چشمگیری داشته است.
وی شمار گردشگران خارجی که در چهار ماه نخست سال گذشته به استان اصفهان سفر کرده اند را 60 هزار و 338 نفر اعلام کرد.
یارمحمدیان، نقش سیاست خارجی کشور در افزایش شمار گردشگران خارجی به استان و تقویت صنعت گردشگری کشور در سه سال گذشته را بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: از بین بردن ایران هراسی و اسلام هراسی با اتخاذ سیاست های منطقی دولت تدبیر و امید موجب افزایش سفر گردشگران خارجی به کشور بویژه اصفهان شده است.
** ضرورت اصلاح قوانین برای رشد گردشگری**
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان همچنین گفت: برخی قوانین برای ارائه خدمات به موسسات گردشگری و توسعه این صنعت، دست و پاگیر و نیازمند بازنگری و اصلاح است.
یارمحمدیان افزود: برخی ادارات برای ارائه مجوزهای لازم به مراکز و موسسات گردشگری، مقررات خاص خود را اعمال می کنند که این کار مغایر قوانین میراث فرهنگی و گردشگری است.
وی ارائه مجوز ایمنی و بهداشت از سوی آتش نشانی و اداره بهداشت با مقررات خاص این نهادها را از جمله مسائل بازدارنده برای توسعه صنعت گردشگری توصیف کرد و گفت: سایر ادارات که باید مجوزهای لازم را برای موسسات گردشگری صادر کنند نیز با چنین قوانین دست و پابسته ای روبرو هستند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان تصریح کرد: بدلیل همین قوانین و مقررات دست و پاگیر از شش منطقه نمونه گردشگری استان تنها یک منطقه دارای پروانه است.
وی تصریح کرد: همه مناطق نمونه گردشگری یاد شده دارای موافقت نامه اصولی هستند.
یارمحمدیان اظهار کرد: برای احداث هر یک از این مناطق نمونه گردشگری، اعتباری بین پنج تا 20 میلیارد تومان توسط بخش خصوصی هزینه شده و چنانچه گردشگری محور اصلی توسعه استان است باید زمینه ارائه خدمات و امکانات زیرساختی را برای بخش خصوصی بمنظور ایجاد مناطق نمونه گردشگری فراهم کنیم.
وی تشکیل کانون گردشگری استان به ریاست یکی از معاونان استاندار برای حل و فصل مشکلات بین بخشی صنعت گردشگری اصفهان را یکی از راهبردها برای توسعه این صنعت در استان دانست و گفت: پیشنهاد تشکیل این کانون را به استانداری اصفهان ارائه کرده ایم که استاندار نیز با آن موافقت کرد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان با اشاره به اینکه کانون ملی گردشگری به ریاست یکی از معاونان وزیر کشور راه اندازی شده است، گفت: تشکیل این کانون در استان نیز نقش مهمی در برطرف شدن مشکلات این حوزه خواهد داشت.
وی همچنین از برگزاری جلسه ای با مجمع نمایندگان استان اصفهان در هفته آینده خبر داد و گفت: در این جلسه موضوعات و مشکلات گردشگری استان با حضور نمایندگان استان در مجلس مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
به گفته یارمحمدیان، به احتمال زیاد این کانون تا 10 روز آینده در اصفهان تشکیل خواهد شد.
*** گردشگری در استان اصفهان برای همه نیست***
یار محمدیان با اشاره به شعار امسال سازمان جهانی گردشگری با عنوان 'گردشگری برای همه، همه برای گردشگری ' تصریح کرد: این در حالیست که گردشگری در اصفهان برای همه نیست.
وی افزود: ما هنوز نتوانسته ایم امکانات گردشگری را برای همه اقشار جامعه بوجود آوردیم، مثلاً امکانات رفاهی و گردشگری ویژه معلولان و کم توانان ذهنی هنوز در شهر گردشگر پذیر اصفهان ایجاد نشده است و بسیاری از مراکز اقامتی و هتل های این شهر امکانات لازم برای ارائه خدمات به معلولان را ندارند.
یارمحمدیان ادامه داد: از سوی دیگر ما هنوز نتوانسته ایم شعار'همه برای گردشگری' را محقق کنیم زیرا بسیاری از ادارات بر قوانین دست و پا بسته خود برای ارائه خدمات به موسسات گردشگری اصرار دارند و به همین دلیل ما نتوانسته ایم برای توسعه گردشگری بسیج عمومی ایجاد کنیم.
وی درعین حال گفت:در سال های اخیر توسعه گردشگری در استان اصفهان مورد توجه قرار گرفت و برخی نهادها از جمله شهرداری و اتاق بازرگانی اصفهان برای کمک به گردشگری وارد عرصه شدند.
وی تاکید کرد کرد: توسعه گردشگری نباید به اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری محدود شود بلکه سایر نهادها و ارگان نیز باید به توسعه این صنعت کمک کنند.
وی ادامه داد: همچنین گردشگری نباید تنها برای یک عده خاص باشد بلکه همه اقشار جامعه با هر تفکر، مذهب، سلیقه سیاسی، مسلک و ... باید از آن بهره مند شوند.
27 سپتامبر همزمان با ششم مهر 'روز جهانی گردشگری' نامگذاری شده است.
سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشورمان نیز از پنجم تا 12 مهر را بعنوان 'هفته گردشگری' اعلام کرده است.
استان اصفهان با بیش از 22 هزار بنا و اثر تاریخی که یکهزار و 850 مورد آن به ثبت ملی و چهار اثر آن به نام های میدان نقش جهان، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده، کانون توجه گردشگران داخلی و خارجی است.
استان اصفهان دارای 90 هتل و 65 مهمانپذیر است که از این تعداد 57 هتل و 30 مهمانپذیر در شهر اصفهان قرار دارد.
گردشگری خارجی در اصفهان چهارصد درصد رشد یافت